Születésnap

A Fradi-legenda, Mucha József ma 60 éves

1951. október 25-én született, vagyis ma ünnepli 60. születésnapját Mucha József, volt válogatott labdarúgó.

Mucha József ma 60. éves Mucha József a Tolnai megyei Mázán született, és itt is kezdett el futballozni, majd első felnőtt csapata a Dorogi Bányász volt, ahonnan az ifjúsági válogatottba is bekerült. A tehetséges középpályást 1970-ben a Ferencváros szerződtette, Mucha József 11 éven keresztül erősítette a zöld-fehéreket, 252 bajnoki mérkőzésen 35 gólt szerzett az együttesben. A Ferencvárossal kétszeres bajnok, négyszeres kupagyőztes, UEFA-kupa bronzérmes, KEK-ezüstérmes, a klub 1981-ben örökös bajnokává avatta.

A válogatottban összesen hatszor lépett pályára, 1974-75-ben a Ferencváros tagjaként, 1981-ben pedig már utolsó klubja, a belga KSV Waregem labdarúgójaként.

Profi karrierje befejezése után a Ferencvárosnál edzősködött, 1996-ban és 1999-ben az első csapatot is irányította. Edzőként megfordult a Tiszaújvárosnál, illetve Siófokon is, majd irányította a Rubeola Csömör futsalcsapatát, illetve a 4+1-es válogatottat is. Jelenleg a Pécsi MFC alkalmazásában áll. Mucha Józsefet 60. születésnapja alkalmából a Magyar Labdarúgó Szövetség is köszöntötte - írja az mlsz.hu.