Női kézilabda

Vérten térdsérülést, Pálinger agyrázkódást szenvedett a hétvégén

A magyar női kézilabda-válogatott vasárnap 28-25-re legyőzte idegenben Fehéroroszország csapatát Európa-bajnoki selejtezőn, amelyen térdsérülést szenvedett a győri balszélső, Vérten Orsolya. Hétfőn pedig Pálinger Katalin, az ETO kapusa szenvedett fejsérülést a magyar bajnok edzésén.

Vérten Orsolyát a Fehéroroszország elleni mérkőzés első félidejében kellett sérülése miatt lecserélni, ami nem csak a válogatott játékára volt rossz hatással a nehéz meccsen, hanem Győrben is gondot okozhat. Egyelőre ugyanis nem tudni, hogy a szélső térde mennyire súlyosan sérült, ez majd csak az itthoni vizsgálatok után derül ki - tájékoztatott a gyorietokc.hu.

Szintén a zöld-fehérek honlapja írt arról, hogy a válogatottságtól nyáron visszavonult Pálinger Katalint a hétfői edzésen találta fejen egy közeli lövés, ami után a kapus fejfájásra panaszkodott. Dr. Balogh Péter csapatorvos megállapította, hogy a hálóőr enyhe agyrázkódást szenvedett, ami miatt a szerdai, debreceni bajnokit biztosan ki kell hagynia, de a hétvégi Mezt elleni BL-mérkőzésen valószínűleg játszhat.