NFL

Megint nyertek a Sajtfejek, hat labdaszerzéses Kansas City-győzelem

  • Pelbát Levente

Az NFL hetedik játékhetében a Green Bay tovább folytatta veretlen szezonját, 33-27-re verték a Minnesotát. Ben Roethlisberger és a Steelers megkaparintotta az Arizona skalpját, Carson Palmer pedig 3 interceptionnel mutatkozott be az Oakland Raiders Kansas City elleni vesztes meccsén. Brandon Lloyd ide vagy oda, a St. Louis újra kikapott, most a magabiztos Dallas ellen 34-7-re. A Saints pedig 62-7-re rommá verte a Coltsot.

Minnesota Vikings-Green Bay Packers 27-33

Élete első kezdő NFL mérkőzésén, a 23 esztendős Christian Ponder, azonnal egy 73 yardos átadással nyitott Michael Jenningsnek, ami után már csak 1 yardot kellett megtenni a célterületig. Második és gólnál a tight end, Visanthe Shiancoe kapta el 6 pontért Ponder labdáját. Hamar megszerezte a vezetést a Vikings. Azonban a Green Bay nem sokáig tétlenkedet és a következő drivejában már ki is egyenlített. Aaron Rodgers és társasága továbbra is veretlen (7-0) maradt. Az alapszakasz MVP esélyese három touchdownt osztott ki, 335 yardot passzolva. A fiatal Ponderrel a félidőig meccsben volt a Vikings, ám Rodgers minden elkapóját hasznosította a mérkőzésen, így elhúztak a harmadik negyedben, ahol 20 pontot írattak a táblára. Adrian Peterson 24 kísérletből 175 yardott sprintelt. A Packers győzelméhez nagyban hozzájárult a speciális egység, főleg Mason Crosby teljesítménye, aki négy mezőnygólt is bevágott, az egyiket 58 yardról, ami az eddigi leghosszabb volt a gárda történetében.

Arizona Cardinals-Pittsburgh Steelers 20-32

Ben Roethlisberger vezérletével és három touchdown passzával 32-20 arányban a Steelers győzedelmeskedett az Arizona Cardinals felett. Az acélosok idei legmeggyőzőbb sikerüket hozták a szezonban. Nem úgy, mint a múlt héten, most a második félidőre visszatérve lemosták a kardinális pintyeket. A Pittsburgh lett az első csapat idén az AFC-ben, amelyik elérte az öt győzelmet, így 5-2-re állnak. Big Ben 17-14-es hátrányból hozta vissza a meccset és összesen 340 passzolt yardot könyvelhetett el. Az arizonaiak jobban tették volna, ha duplán védekeznek a liga leggyorsabb elkapóján, Mike Wallaceon, aki így nem érhette volna el minden idők leghosszabb, 95 yardos Steelers touchdown elkapását.

 

A Kansas nyerni tudott - Fotó: AFP

Oakland Raiders - Kansas City Chiefs 0-28

A sérült oaklandi Jason Campbellt helyettesítő irányítók összesen hat eladott labdával boldogították a Chiefs csapatát. Kendrick Lewis és Brandon Flowers ezekből kettővel meg sem álltak a touchdownig. Kyle Boller kezdte a Raiders-irányítók mai pocsék teljesítményét, és rekordot állított fel, ugyanis egy félidő alatt soha senki nem dobott három interceptiont a csapat fennállása óta. A veterán, Bengalsból igazolt Carson Palmer is három INT-ig jutott, valószínűleg öt nap alatt nem volt elég ideje megtanulni a playbookot. Javier Arenas és Le’Ron McClain futással szerzett még további két TD-t, így a kansasiek úgy söpörték le ellenfelüket 28-0-ra, mint Dorothyékat a tornádó.


Dallas Cowboys-St. Loius Rams 34-7

A Dallas oldalán DeMarco Murray klub rekordot állított fel 253 yardos futóteljesítményével, amelyben egy 91 yardnyi hosszú TD is helyett kapott. A Dallas gond nélkül húzta be 34-7-re az eddig nyeretlen Rams ellen a vasárnap esti találkozót. A kosoknak nélkülözniük kellett Sam Bradford kezdő QB-t, így továbbra is a liga legkevesebb szerzett pontjával szégyenkezhetnek, valamint a legsilányabb védelemmel, hiszen átlagban 163 yardot engednek ellenfeleiknek meccsenként. Csupán Steven Jackson villant egy hat pontosért a St. Louisban. Tony Romo két touchdownpasszt osztott ki, amin Dez Bryant és Jason Witten osztozott.


New Orleans Saints-Indianapolis Colts 62-7

Igazi mészárlás zajlott a louisianai Superdome-ban, Drew Brees 5 touchdowntpasszt adott az Indianapolis elleni mérkőzésen: Marques Colstonnak és Jimmy Grahamnek 2-2-őt, és egyet Darren Sprolesnak. Ezzel a megsemmisítő győzelemmel franchise rekordot ért el a társaság, még soha nem páholták el így a Coltokat. Sean Payton edző a múlt hetén elszenvedett sérülése után az edzői fülkéből dirigálta csapatát, nem kevés sikerrel. A Szentek azt műveltek a Coltsszal, amit csak akartak. A légitámadások mellet 236 yardot a földön is meg tudtak tenni. Breesék bajnoki formába lendültek a Tampa Bay elleni baki után, és vezetik az NFC déli részlegét az Atlanta Falcons előtt. Felröppent a hír, miszerint lehet, hogy Peyton Manninget elcseréli a patkós csapat egy első körös draftjogra a következő idény kezdetén. A Colts korábbi sikeredzője, Tony Dungy javasolta az együttesnek, hogy adjanak túl a veterán, nem mellesleg betegeskedő játékoson és próbálják megszerezni az új egyetemi szupersztár irányítót, Andrew Luckot.

NFL
7. forduló
Arizona Cardinals - Pittsburgh Steelers 20-32
Oakland Raiders - Kansas City Chiefs 0-28
Minnesota Vikings - Green Bay Packers 27-33
Dallas Cowboys - St. Loius Rams 34-7
New Orleans Saints - Indianapolis Colts 62-7
Korábban:
Detriot Lions-Atlanta Falcons 16-23
Miami Dolphins - Denver Broncos 15-18 hosszabbítás után
Tennessee Titans - Houston Texans 7-41
Tampa Bay Buccaneers - Chicago Bears 18-24
Cleveland Browns - Seattle Seahawks 6-3
New York Jets - San Diego Chargers 27-21
Carolina Panthers - Washington Redskins 33-20