Férfi kézilabda

A veszprémi Alilovicé a hét védése a Bajnokok Ligájában

Az MKB Veszprém egy nagyon nehéz, de annál örömtelibb győzelmet aratott az orosz Csehovszki Medvegyi ellen, a Pick Szeged pedig kicsit könnyebben verte a Partizan Beogradot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában. Az ehftv.com munkatársai szokásukhoz híven összeválogatták az elmúlt hétvége legszebb jeleneteit, amelyek közé bekerült a Veszprém horvát kapusának egyik megmozdulása is.

Az A csoportban csúcsrangadót rendeztek szombaton, hiszen két veretlen csapat, a Croatia Zagreb és a Barcelona csapott össze előbbi otthonában. A végig kiélezett mérkőzést egyetlen góllal nyerte a katalán együttes, amelyben Nagy László hatszor talált a kapuba. A két nyeretlen gárda találkozóján a Sävehof négy találattal jobb volt, mint a Bosna Sarajevo, a francia Chambéry pedig szintén négy góllal verte a svájci Schaffhausent.

Mirko Alilovic örül egy védésének az MKB Veszprém-Csehovszki Medvegyi férfi kézilabda Bajnokok Ligája mérkőzésen a Veszprém Arénában 2011 októberében

A B csoportban számunkra a legfontosabb, hogy a Veszprém az utolsó percekben fordítva legyőzte az orosz Csehovszki Medvegyit. A magyar bajnokot az előző fordulóban felülmúló Atlético Madrid ezúttal Berlinben nyert a helyi Rókák ellen, a lengyel Kielce pedig a dán Silkeborgot intézte el hazai pályán.

A C csoportban Eklemovics Nikola és Krivokapics Milorad is 5-5 gólt szerzett a Plock illetve a Koper meccsein, de győzelemnek egyikük sem örülhetett, mivel előbbi együttese a bolgár Metalurg otthonában kapott ki, utóbbié pedig hazai pályán a német Hamburgtól. A kvartett harmadik találkozóján a Szentpétervár két góllal verte a román Constantát.

Azt már említettük, hogy a D csoportban a Szeged nyert a Partizan Beograd ellen, ezen kívül a Köbenhavn két góllal gyűrte le hazai pályán a Montpellier-t, a León pedig meglepetésre döntetlent ért el a Kiel ellen. A pontot érő gólt egy időn túli szabaddobásból szerezte a spanyol együttes, és ez nagyon nem jött jól a Pick Szegednek, hiszen így a továbbjutás kiharcolásához valószínűleg a Partizan ismételt legyőzése és egy esetleges León elleni idegenbeli bravúr sem lesz elég, valamelyik sztárcsapat ellen is pontot kellene "fognia" Skaliczki László együttesének.

Az európai szövetség szerint a hétvége legszebb védését Mirko Alilovic mutatta be, amikor az MKB Veszprém mérkőzésén a második félidő 26. percében megakadályozta Timur Dibirovot abban, hogy két gólra növelje a Csehovszki medvegyi előnyét.

Kapcsolódó videó: http://www.ehftv.com/ehfcl-highlights/video/001930

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája
csoportkör, 4. forduló
A csoport
Sävehof-Bosna Sarajevo 24-20 (13-11)
Croatia Zagreb-Barcelona 30-31 (14-13)
Nagy László 6 gólt szerzett a Barcelonában.
Chambéry-Schaffhausen 33-29 (18-16)
B csoport
MKB Veszprém-Csehovszki Medvegyi 24-22 (10-10)
Füchse Berlin-Atlético Madrid 33-37 (15-17)
Kielce-Silkeborg 37-29 (21-14)
C csoport
Cimos Koper-Hamburg 23-24 (10-17)
Krivokapics Milorad 5 gólt szerzett a Koperben.
Metalurg-Wisla Plock 31-27 (17-10)
Eklemovics Nikola 5 gólt lőtt a Plockban.
St. Petersburg-Constanta 27-25
D csoport
Partizan Beograd-Pick Szeged 23-29 (13-16)
Köbenhavn-Montpellier 31-29 (21-12)
Ademar León-Kiel 28-28 (12-15)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó forrása: www.mkbveszprem.eu; Puppi Barbara