Bundesliga

A kupameccsen pihenőt kaphat Manuel Neuer

  • VNA

A véget ért hosszú gólnélküli széria után szerdán pihenőt kaphat a Bayern München kapusa, Manuel Neuer, akit Hans-Jörg Butt pótolhat a német kupában.

Manuel Neuer, a Bayern München német válogatott kapusaSzerdán este a német kupa második fordulójában a másodosztályú Ingolstadt ellen lép pályára a Bayern München, amelynek kapujában az elmúlt hetekben rendre parádézott Manuel Neuer. Az egy hét alatt a BL-ben a Napoli elleni egy (igaz öngólt), majd a Bundesligában a Hannover ellen két gólt is kapó hálóőrre ráfér a pihenő, így lehet, hogy Jupp Heynckes edző ezúttal pihenteti őt. „Elképzelhető, hogy változás lesz a kapuban, de még nem tudok én sem biztosat. Ha Jörg is lehetőséget kap, akkor megérdemli, hiszen sokat dolgozott érte. Én viszont minden találkozónak nagyon örülök” - nyilatkozta hétfőn diplomatikusan Neuer.

Ott lehet viszont a Bayern kezdőjében Bastain Schweinsteiger, aki hétfőn reggel ugyan beteget jelentett, de szerdáig várhatóan felgyógyul majd. A védő Daniel van Buytenre is számíthat a Bayern edzői stábja, aki megfázása miatt volt kénytelen kihagyni a Hannover ellen vereséggel végződő (1-2) vasárnapi bajnokit.