Premier League

A Fulham tulaja szerint hiba volt a Gerával is kibabráló edzőt alkalmazni

Az előző szezonban a Fulhamnél edzősködő Mark Hughes - aki az egy évvel azelőtti EL-menetelés egyik hősét, Gera Zoltánt is látványosan jegelte - a múlt héten odaszúrt a londoniaknak, mondván, azért hagyta ott őket a nyáron, mert nem látott ambíciót a csapatban. A klub tulajdonosa, Mohamed Al Fayed nem késett sokat a válasszal, nyíltan kimondta, hogy hiba volt a részéről Hughest alkalmazni.

Mark Hughes és Mohamed Al Fayed a Fulham FC sajtótájékoztatóján

Mohamed Al Fayed - a Diana hercegnővel együtt autóbalesetben elhunyt Dodi Al Fayed édesapja - nyílt levélben üzent vissza Hughesnak, amelyben "furcsa embernek" nevezte az edzőt.

"Kirúgták a Manchester Citytől, lassan mindenki elfeledkezett róla, én pedig megadtam neki a lehetőséget, hogy a Fulhamnél dolgozhasson. Akkor sem helyeztem rá nyomást, amikor nem jöttek az eredmények. Támogattam pénzzel és szavakkal is. Kialkudott magának egy kétéves szerződéshosszabbítást, aztán amikor alá kellett volna írnia, rendes magyarázat nélkül kisétált. Most pedig támadja a klubot, azt mondja a tavaly nyolcadik helyet kiharcoló játékosokra, hogy nincs bennük ambíció. Ez nem csak tiszteletlenség, de még hozzá nem értést is sugall."

A tulajdonos egyáltalán nem kímélt a walesi edzőt, nyíltan kimondta, hogy már egy évvel ezelőtt sem őt akarta látni a csapat kispadján, sőt, egyszerűen melléfogásnak nevezte, hogy alkalmazta.

"A Fulham épp bővíteni szándékozik a stadionját, és minden tekintetben jól fejlődik egy remek menedzsernek, Martin Jolnak köszönhetően. Igazából már akkor is őt akartuk, amikor Mark Hughest kineveztük. Igazából már attól fejlődésnek indulhattunk volna, hogy nem vele dolgozunk együtt, mert nem a klub, hanem Mark Hughes volt az, aki megijedt, amikor kihívásokkal került szembe. Ha nagy melléfogást akarnak látni, nem kell sokáig keresgélni..."