Serie A

Nyert az Inter és a Roma is, de a forduló nyertese az Udinese

Hat mérkőzést rendeztek meg vasárnap délután három órakor az olasz élvonalban: nyerni tudott hazai pályán az Udinese, az Inter, a Roma és a Siena, míg az Atalanta Parmából hozta el a három pontot.

Roma - Palermo 1-0 Luis Enrique csapata a római derbi elveszítése után a Milánóban sima vereséget szenvedő Palermót fogadta. Jól indult a Farkasok számára a mérkőzés, hiszen a 8. percben Erika Lamela révén korán előnybe kerültek a hazaiak, de amilyen jól indult a mérkőzés, olyan pocsékul folytatódott.Végül több találat nem esett, így a fővárosiak behúzták a meccset, de az eredményen kívül sok mindenben nem találnak pozitívumot.



Inter - Chievo 1-0Claudio Ranieri együttese odahaza fogadta a Chievót, de a római mérkőzéshez hasonlóan itt is gólszegény 90 percet láthatott a San Siró közönsége. A hazaiak Thiago Motta révén a 34. percben szereztek vezetést - a brazil középpályás Sneijder labdáját juttata a vendégkapuba - de ezen felül rendkívül kiegyenlített találkozót vívott egymással a két gárda.

Thiago Motta gólja 3 pontot ért az Internek

Parma - Atalanta 1-2A múlt héten Nápolyban diadalmaskodó Parma otthonában az Atalanta három perc alatt a maga javára fordította a mérkőzést: Maxi Martinez az 55. majd az 58. percben is bevette Mirante kapuját így csapata megszerezte szezonbeli második győzelmét. Ugyan a vége előtt 10 perccel Valdes Gobbi passzából szépítette, de ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elég.

Udinese - Novara 3-0A forduló előtt a Juventusszal karöltve a tabella élén álló udineiek az újonc Novarát fogadták. A zebrák a 33. percben Antionio Di Natale révén szerezték meg a vezetést, majd hat perccel később a gólszerző passzából Domizzi is eredményes tudott lenni. A fordulás után, a 49. minutumban újra csak Di Natale volt az, akit nem tudtak megállítani a vendég védők, az apró termetű gólzsák megmozdulásával el is dőlt a találkozó, annak ellenére, hogy a Novara a mezőnyben egyenrangú partnere volt az Udinesének, amely sikerével immáron egyedül vezeti a Seria A-t.

Siena - Cesena 2-0 Az alsóházi rangadót a hazai pálya előnyét jól kihasználó Siena nyerte, amely a 9. percben Gonzaleznek köszönhetően korán előnybe került, majd a fordulás után Calaio révén megduplázta előnyét.

Cagliari- Napoli 0-0 A kisebb hullámvölgybe kerülő Napoli a Cagliari otthonában sem tudta begyűjteni a három pontot, igaz a hazaik tartják jó formájukat és meglepetésre még mindig az élmezőnyben foglalnak helyet.

Serie A
7. forduló
AS Roma-Palermo 1-0 (1-0)
gól: Lamela (8.)
Cagliari-Napoli 0-0
Internazionale-Chievo 1-0 (1-0)
gól: Motta (34.)
Parma-Atalanta 1-2 (0-0)
gól: Valdes (80.), illetve Moralez (55., 58.)
Siena-Cesena 2-0 (1-0)
gól: Gonzalez (9.), Calaio (53.)
Udinese-Novara 3-0 (2-0)
gól: Di Natale (33., 49.), Domizzi (39.)
korábban:
Lecce-AC Milan 3-4 (3-0)
gól: Giacomazzi (4.), Oddo (30. - 11-esből), Grossmüller (37.), illetve K.-P. Boateng (49., 55., 63.), Yepes (83.)
szombaton játszották:
Juventus-Genoa 2-2 (1-1)
g: Matri (6., 58.), illetve Rossi (31.), Caracciolo (85.)
Fiorentina-Catania 2-2 (1-1)
g: Jovetic (20., 62.), illetve Delvecchio (43.), Lopez (82.)