NFL

Mire lesz képes Tim Tebow kezdőként? – NFL 7. hét beharangozó

  • Molnár Dávid

Számos élmezőnyben kullogó csapat kapott szabad napot az NFL hetedik hetére. Nem láthatjuk sem a kisebbik Manninggel felálló New York Giantst, sem a Philadelphia Eaglest, akik pedig a múlt heti győzelmükből erőt merítve elkezdhettek volna felzárkózni az élmezőnybe. A Buffalo, a Cincinnati, a New England és a Lions veretlenségét megszakító San Fransisco sem lép pályára. Első olvasatra talán kevesebb izgalmakat ígér az új forduló, mint a múlt heti, de természetesen az NFL minden egyes mérkőzése olyan csata, amire mindent lehet mondani, csak azt nem hogy unalmas. Lássuk a heti felhozatalt!

 

Cleveland-Seattle A Seahawksnál kidőlt a Tarvaris Jackson, úgyhogy a héten a Seattle-t Charlie Whitehurst irányíthatja majd. Mindig nagy kérdés, hogy egy másodszámú QB hogyan él az alkalommal, amikor is egy egész meccsen keresztül dirigálhatja a csapat támadásait, Whitehurst szerencséjére azonban ezúttal a Cleveland Browns lesz az ellenfél, akik jelenleg csoportjuk utolsó helyén tanyáznak. Ne feledjük, hogy a Seahawks a szabadnapja előtt Eli Manningéket verte le idegenben, ami igaz, hogy már két hete volt, de abból még nyugodtan erőt meríthetnek a Tengeri Súlymok. A Cleveland eddig csupán két mérkőzést nyert, azt is a még mindig nyeretlen Indianapolis és Miami ellen, de a hazai közönség buzdítása lehet elég erőt ad nekik egy újabb skalphoz. Tipp: Whitehurstnek kell egy kis idő, mire belejön, de a Seahawks védelme összekapja magát a Browns offenzívájával szemben és kihúzza új irányítóját a csávából. Seahawks győzelem idegenben, egy szoros mérkőzésen.

Dallas-St. Louis Tony Romóék nagy csatában maradtak alul a múlt héten a New Englanddel szemben, de a játékukra igazából nem lehetett panasz. Ahogy azt Romo is nyilatkozta, jobban kell koncentrálniuk a végén, és a hasonlóan szoros meccseket a jövőben már hozni fogják. Nos, a Rams ellen nem valószínű, hogy egy körömrágós mérkőzés lesz, mindenesetre nem vehetik félvállról az eddig győzelem nélkül „büszkélkedő” St. Louist. Főleg annak tudatában, hogy a záró periódusban a Cowboysnak idén szokása kiengedni és átadni a gyeplőt a másik csapatnak. Tipp: Szokásos fejetlenség a Cowboysnál a negyedik negyedben, de a liga legkevesebb pontját szerző Rams nem tudja kihasználni a hibázásokat. A Dallas győzelemmel engeszteli ki a hazai drukkereket, de hogy mennyire fogják közönségszórakoztatóra a figurát - erre nem fogadkoznánk.
Detroit-Atlanta: Matthew Staffordék a múlt héten elszenvedték hazai pályán első idei vereségüket, és a legrosszabb, amit most tehetnének, hogy a vereségen rágódnak. Tekintve, hogy ismét otthon játszanak, és él bennük a bizonyítási vágy, ez a veszély igazából nem fenyeget. A Falcons 50%-os mutatóval érkezik Detroitba, és érdekes lesz, hogy az Atlanta „egyik héten győz, másik héten veszít” trendje megtörik-e most. Tipp: A vártnál sokkal szorosabb lesz ez, mint amit a csapatmutatók súgnának nekünk, azonban a Stafford-Calvin Johnson duót nem fogja tudni megállítani ez a Falcons védelem.

Végre kiderül vasárnap, hogy mire képes Tim Tebow, ha egy egész meccsen keresztül irányíthat.

Miami-Denver Végre kiderül vasárnap, hogy mire képes Tim Tebow, ha egy egész meccsen keresztül irányíthat. Az sem ront a helyzetén, hogy a Miami otthonában fognak meccselni a nyeretlen Dolphinsszal, ami valljuk be, nem a legnehezebb megmérettetés. A Miaminál egyedül Brandon Marshall emelhető ki, aki már 422 elkapott yardnál tart, de a csapat többi tagja eddig nem volt képes felnőni mellé, úgy pedig nehéz mérkőzést nyerni. Tipp: Tebow elkápráztatja az NFL drukkereket teljesítményével, még ha egy nyeretlen csapat ellen is fog brillírozni.

Tennesse-Houston A Titans az 5. fordulót a legjobb védőmutatókkal kezdte meg, aztán beleszaladtak egy nagyon csúnya vereségbe Pittsburghben. Hogy az azóta eltelt két hétben sikerült-e túltenniük magukat ezen Chris Johnsonéknak, az most kiderül, hiszen a divíziórivális Houston Texanst fogadják. A texasiaknál visszatérhet Andre Johnson, akinek játéka nagyon hiányozott a múlt héten a Ravens ellen. Ha harcra kész, akkor a vele kiegészült támadóegység talán elegendő is lehetne ahhoz, hogy elszomorítsák a meccs lefújásánál a hazai közönséget. Tipp: Fej-fej melletti harc lesz, ahol valószínűleg a mezőnygólok lesznek a döntőek. A hazai pálya előnyét kihasználja a Titans.

Tampa Bay-Chicago A Tampa Bay múlt heti Saints veréssel átvette a vezetést a csoportban, pedig az ezt megelőző fordulóban a 49erstől nagyon csúnyán kikapott. Most igazodjunk ki rajtuk! Mindkét csapatnak fontos lesz ez a találkozó, hiszen egyelőre még nagyon szoros a mezőny, és ilyenkor nem szabad lemaradni. Ha Josh Freeman, a hazaiak irányítója hozni tudja a múlt heti formáját, az elegendő lesz a csoportelsőség megtartására, függetlenül a Saints meccs kimenetelétől. Tipp: Két szinte egyenrangú csapat találkozásánál a nüansznyi különbségek fognak dönteni. A Bearsnél Matt Forte futásai és elkapásai a végén meghozzák a gyümölcsüket, és néhány pont differenciával, de sikerül kierőszakolniuk a győzelmet idegenben.

New York Jets-San DiegoA forduló rangadója lesz a Jets-Chargers összecsapás. Mark Sanchezék a múlt héten jól alapoztak a Monday Nighton erre a mérkőzésre, de továbbra is kérdésesek maradnak a legtöbb szakértő és drukker szemében. Sok múlik azon, hogy Sanchez melyik arcát mutatja ezen a nagyon fontos mérkőzésen, melyet ha győzelemmel abszolválnának, beérnék a szünnapos Billst. A San Diego viszont még hazai pályán sem könnyű ellenfél. Tipp: Sanchez keze megremeg, amikor nem kéne, míg a túloldalt Philip Rivers magabiztosan vezényli a Chargers offenzívákat, melyek ellen nem tudnak mit csinálni a hazaiak. A Chargers tovább robog, míg a Jets ismét elgondolkodhat azon, hogy mit csinálhatnának jobban.

Carolina-Washington John Beck fog kezdeni ezúttal a Redskinsnél, és a washingtoniak csak abban reménykedhetnek, hogy a csereirányító kapva kap az új lehetőségen, és kihozza magából a maximumot, mert a túloldalt Cam Newton fogja dirigálni a Pantherst. Igaz Newton a múlt héten nem nyújtott olyan teljesítményt, mint ahogy azt már megszokhattuk tőle az idény során, de arra sem lehet mérget venni, hogy ez a rossz formája kitartana az új fordulóra. Tipp: Beck sem fog üdvözülést hozni a fővárosiaknak, a Panthers bezsebeli második győzelmét a szezonban.

Arizona-Pittsburgh Nincs könnyű helyzetben a már négy hete vereségeket halmozó Cardinals, hiszen egy jó formában lévő Steelers látogat el hozzájuk. A Pittsburgh irányítója, Ben Roethlisberger eközben meg úgy nyújt jó formát, hogy gyakorlatilag még mindig nem gyógyult meg a lába. A Steelers a Bengalsszal és a Ravensszel harcol az AFC északi csoportjának trónjáért, ezért biztos, hogy mindent megtesznek a győzelemért, míg a hazaiak oldalán Kevin Kolbtól egy MVP teljesítmény kellene, hogy visszavessék a Pittsburgh lendületét. Tipp: Roethlisberger ismét parádézni fog, az Arizona védelme pedig asszisztál hozzá, akár tetszik ez a közönségnek, akár nem.

Oakland-Kansas City Az AFC nyugati csoportjának fontos rangadója lesz ez a Chiefs és a Raiders között. Tét: kié lesz a második hely a Chargers mögött. Természetesen egy Raiders győzelem, és Chargers vereség esetén Darren McFaddenék átvennék a vezetést a csoportban, azonban ha kikapnak, csak felhúzzák magukra a Kansas Cityt, amit mindenképp el akarnak kerülni Oaklandben. Ami viszont segíthet a Chiefs esélyén, hogy a Raidersnél a frissen szerzett Carson Palmer még nem lesz teljesen hozzászokva a meccsek iramához és új társaihoz, és ezt a fejetlenséget kihasználhatják. Tipp: Nehezen fog menni, de végül Palmer belelendül, és győzelemre repíti a hazaiakat. Na meg McFadden.

Minnesota-Green Bay Nem panaszkodhatnak Aaron Rodgersék, hiszen a múlt heti St. Louis Rams elleni meccset követően ezúttal is egy alsóházban található csapattal ütköznek meg. A Vikings védelme nem túl acélos, rengeteg pontot szereznek ellenük, és most pont a liga legjobb támadóegysége érkezik meg hozzájuk. Nem túl jó előjelek. Tipp: Nem veszik fél vállról a mérkőzést, de nem is fogják megerőltetni magukat a címvédő csapat tagjai. Valószínűleg hasonló eredmény születik, mint a Rams ellen a hatodik fordulóban.

New Orleans-Indianapolis Drew Breesék meglepetésre kikaptak a múlt héten Tampa Bayben, és most égnek a vágytól, hogy minél hamarabb kiköszörüljék a csorbát. Keresve sem találhattak volna kellemesebb ellenfelet a nyeretlen Coltsnál, akiknek a védelme, és a támadóegysége sem rendelkezik olyan mutatókkal, mely igazán megrémisztené a Saintst. Tipp: Mutatójukon való korrigáláson túl bizonyítani is akarnak Breesék, ennek eredménye egy kiütéses győzelem lesz otthon, a Saints drukkerek szeme láttára.

Jacksonville-Baltimore Ha a Colts nem szerepelne idén ilyen gyatrán, akkor most a Jaguars lenne sok nevetség tárgya az AFC déli csoportjában. 72 szerzett ponttal várják a csoportelső Baltimore-t a Monday Nighton, de a múlt hetihez hasonlóan ezen sem lesz sokáig kérdéses, hogy melyik csapat fog kikerülni győztesként. Tipp: A Baltimore nagyágyúi, Flacco, Rice és Boldin is parádézni fognak, a Jaguárok pedig minden erejüket beleadva sem képesek belerontani a vendégünneplésbe.

A hetedik forduló menetrendje:
Detroit Lions-Atlanta Falcons október 23. 19:00
Miami Dolphins – Denver Broncos október 23. 19:00
Tennessee Titans – Houston Texans október 23. 19:00
Tampa Bay Buccaneers – Chicago Bears október 23. 19:00 TV: ESPN America
Cleveland Browns – Seattle Seahawks október 23. 19:00
New York Jets – San Diego Chargers október 23. 19:00
Carolina Panthers – Washington Red Skins október 23. 19:00
Arizona Cardinals – Pittsburgh Steelers október 23. 22:05
Oakland Raiders – Kansas City Chiefs október 23. 22:05
Dallas Cowboys – St. Louis Rams október 23. 22:15
Minnesota Vikings – Green Bay Packers október 23. 22.:15 TV: Sport 2
New Orleans Saints – Indianapolis Colts október 24. 02:20
Jacksonville Jaguars – Baltimore Ravens október 25. 02:30 TV: Sport 2