Kajak-kenu

Két arany- és egy ezüstérem a maratoni vb utolsó napján

Két arany- és egy ezüstérmet nyert a magyar válogatott a maratoni kajak-kenu világbajnokság harmadik napján. Magyarország végzett az élen a nemzetek közötti pontversenyben is.

Két arany- és egy ezüstérmet nyert a magyar válogatott a maratoni kajak-kenu világbajnokság harmadik napján. Magyarország végzett az élen a nemzetek közötti pontversenyben is.„Itt a hangosbemondó csak Queennek, Királynőnek szólítja! Fantasztikus, ahogy ma is versenyzett!” Ezt Hüttner Csaba mesélte Csay Renátáról, aki ugyanúgy, ahogy tavaly, idén is duplázni tudott a világbajnokságon. A szombati egyesben aratott győzelme után ugyanis Farkasdi Ramónával párosban is aranyérmet szerzett.

„Ramóna története is érdekes, hiszen ő is verhetetlen Szingapúrban. Tavaly ifjúsági olimpiát nyert a különleges ázsiai helyszínen, most pedig maratoni világbajnokságot” – emlékeztetett a csapatvezető.

A másik magyar páros, vagyis Bedőcs Krisztina és Bara Alexandra a második helyen ért célba, azaz kettős győzelmet aratott Magyarország.

„Nagyon taktikusan versenyezett mindkét páros, egy négyes bolyban mentek sokáig, aztán az utolsó futásnál a mieink megléptek. A végén hét másodperc volt a különbség a két magyar egység között.”

Kenuban szintén magyar győzelem született. A Kövér Márton, Györe Attila csepeli duó nyerte az aranyérmet, rendhagyó körülmények között.

„Egy spanyol páros ért elsőként célba, de őket kizárták, mert nem a kijelölt íven közelítették meg az egyik bóját. A spanyolok már menet közben is tudták, hogy valószínűleg kizárják őket, ennek ellenére teljesítették a távot, az utolsó körben léptek el Attiláéktól. A győzelmet sohasem kell magyarázni, de azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy Attila nem volt tökéletes állapotban, alig aludt éjjel, és a gyomrával is akadtak gondok” – mesélte a kapitány. Ugyanebben a számban a Vajda Attila, Fürdök Gábor páros a negyedik helyen végzett, Hüttner Csaba elmondása szerint „tisztességesen végigmentek, Attila sokkal jobban beosztotta az erejét, mint szombaton”.

A kajak párosoknál a rendkívül erős mezőnyben a hatodik és hetedik helyet csípték el a magyar egységek, a Salga István, Ceiner Benjámin kettős valamivel gyorsabb volt, mint Petrovics Máté és Börcsök Balázs.

„Magyarország megnyerte az összetett csapatversenyt, illetve a női és a kenus csapatversenyt is. Minden elismerés a sportolóké, akik a nagyon nehéz időjárási körülmények között is mindig a tudásuk legjavát hozták ki magukból” – összegezte a maratoni világbajnokságot Hüttner Csaba.