La Liga előzetes

Győzelmével élre ugorhat a Levante, az Atlético pedig újra gólt szerezne

Több mérkőzést rendeznek vasárnap a spanyol labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában. A idény meglepetéscsapata, a Levante egy esetleges villarreali győzelmével beelőzheti a két gigászt és a tabella élére ugorhat.

Real Sociedad - Getafe 16.00 hatharom-tipp:1A Sociedad ugyan jól kezdte az idei bajnokságot, de az utóbbi három fordulóban rendre vesztesen volt kénytelen elhagyni a pályát. A mostani rivális Getafe sem örülhetett túl sokszor mostanában, így két rossz formát mutató együttes csatája lesz a vasárnapi. A Sociedad odahaza utoljára 2005-ben tudta legyőzni a madridi kiscsapatot, a tavaszi szezonban 1-1-es döntetlennel zártak a felek. A mostani találkozón a hazaiak számítanak az esélyesebbnek, lévén, hogy a Getafe idén még nem szerzett pontot otthonától távol.

Atlético Madrid - Mallorca 18.00 hatharom-tipp:1 Gregori Manzano együttese zsinórban három bajnoki mérkőzésen sem volt képes az ellenfelek kapujába találni, igaz a Granada és a Sevilla ellen nem is kaptak. A matracosok a hétközi EL-mérkőzésen is döntetlent értek el, így kezd kínosan hosszúra nyúlni a nyeretlenül megvívott találkozók szakasza. A remek támadókat soraiban tudó madridi alakulat a Mallorca ellen megtörné ezt a rossz szériát és mivel tavaly oda-vissza legyűrte a mallorcaiakat, erre ezen a napon minden esélye meg is van. Az immáron Caparros irányításával készülő Mallorca vendégként még nyeretlen ebben a bajnokságban, és vaskos meglepetésnek számítana, hogy ezt épp a Vicente Calderónban hagynák maguk mögött.

Osasuna - Real Zaragoza 18.00 hatharom-tipp:xA Pintér Ádámot sérülés miatt nélkülözni kénytelen Zaragoza három mérkőzés óta veretlen, míg az Osasuna öt forduló óta nyeretlen. A kék-fehérek még nem szereztek három pontot idegenben, de a Villarreal, a Vallecano és a Betis otthonában sem könnyű az élet egyetlen csapatnak sem. A tavalyi szezonban gólnélküli 90 percet produkáltak a csapatok és az előzetes forma alapján ezen a mérkőzésen sem számíthatunk valódi gólzáporra.

Valencia - Atletic Bilbao 20.00 hatharom-tipp:1 A hét közben a Bajnokok Ligája mérkőzésen a Bayer Leverkusen otthonába 1:0-s vezetésről kikapó Valencia a bajnokságban eddig jól teljesít, hiszen a Sevillától elszenvedett vereséget leszámítva szállítja a kötelező eredményeket. Egy esetleges hazai győzelemmel a Denevérek a Real és a Barcelona sarkában maradna, de a mindig veszélyes Bilbao ellen nagyon koncentráltan kell futballoznia Roberto Soldadóéknak. Már csak azért is, mert Llorrentéék a legutóbbi két mérkőzésüket megnyerték és az elmúlt egy hónapban ugyannyi pontot szerzett, mint nagynevű riválisa. Unai Emery fiai ettől függetlenül a Mestallában győzelemre készülnek, hiszen a Bilbao ellen zsinórban öt rangadót is megnyertek.

Villarreal - Levante 22.00 hatharom-tipp: xA nap zárómérkőzését az egyelőre még önmagát kereső Villarreal és az idény abszolút szenzációja a Levante vívja. A valenciai kiscsapat a Sevillával és a Barcelonával egyetemben még veretlen a La Liga idei kiírásában, múlt héten a Málagát páholták el magabiztosan (3-0). Egy esetleges vendéggyőzelem esetén a spanyol bajnokságot a Levante vezetné - ami a költségvetéseket és a játékosállományokat összehasonlítva több, mint arcpirító a nagy csapatok számára. A Sárga Tengeralattjáró három egymást követő derbin is ikszelt, míg a Levante öt győzelmet számolhat sorozatban, így akármilyen furcsa is leírni, a Villarreal ellen is esélyesként lépnek pályára.