Serie A

A Lazio izzadság nélkül lépett fel a tabella második helyére

Félgőzzel játszva is le tudta győzni a Bolognát idegenben a Lazio a Serie A nyolcadik fordulójának zárómérkőzésén, és ezzel előrelépett a bajnokság második helyére, egy ponttal az éllovas Udinese mögé.

Senad Lulic örül góljának a Bologna-Lazio mérkőzésen 2011 októberében

Harcosan, de leginkább durváskodva kezdtek a csapatok, különösen Miroslav Klose nem érezte az ütemet az első félidőben, Casarinit és Morleót is csúnyán megtaposta, a lapot ennek ellenére megúszta, de szerencsére a két sértett is tudta folytatni a játékot.

Közben azért foci is volt a pályán, elsőként Konko kapufája jelezte, hogy a Lazio győzni ment Bolognába. A vezetést a 23. percben szerezték meg a vendégek, miután a Cherubin szabálytalansága miatt megítélt szabadrúgásból Hernanes keményen lőtt középre a tizenhatos jobb oldalától, bent pedig Acquafresca hanyagul ért a labdához, így az a hálóba pattant a lábáról. (0-1)

Az öngólt összehozó csatár azonnal megpróbált javítani a másik oldalon, de lövését Marchetti védte. Egy későbbi próbálkozását a védők blokkolták, végül a félidő vége előtt nem sokkal a vendégek kapusának újra védenie kellett, ezúttal Gaston Ramirez távoli lövését.

A szünet után gyorsan növelte előnyét a Lazio: Cissé Lulichoz passzolt a tizenhatos előterében, a bosnyák pedig védője szorításában is Agliardi kapujába tudott lőni laposan. (0-2)

A következő percekben tovább nyomott a római együttes, Klose és Cissé is helyzetbe került, de gólt egyikük sem tudott lőni. A Bologna a második játékrész közepétől tudott újra helyzeteket kialakítani, de Di Vaio, akinek vezetnie kellett volna az együttest, rendre nagyon gyenge megoldásokat választott, a többiek elől pedig menteni tudtak a védők.

A hajrában még egy-egy Lazio-kontrában, különösen Cissé lövéseiben is benne volt a gól, de az újabb találat nem született meg, így két góllal nyertek a Sasok, akik ezzel a sűrű mezőnyben az ötödikről a második helyre repültek előre.

Serie A
8. forduló
Bologna-Lazio 0-2 (0-1)
gólszerzők: Acquafresca (23. - öngól), Lulic (48.)