Bundesliga

A bajnokságban is vége Neuer góltalan sorozatának, kikapott a Bayern

A Hannover leginkább szerencséjének köszönhetően 2-1-re legyőzte a Bayern Münchent a Bundesliga 10. fordulójának utolsó mérkőzésén.

A Bayern idegenben is azonnal magához ragadta a kezdeményezést, Gomez, Müller és Gustavo is helyzetbe került, de a legveszélyesebb próbálkozás Abdellaoue-é volt az első negyedórában egy Hannover-kontra végén.

Kicsivel később ezt a "címet" Kroos elvette a norvég csatártól, távolról találta el a keresztlécet. A 22. percben aztán büntetőhöz jutott a hazai együttes, Lahm ugyanis buta módon akasztotta Cherundolót a tizenhatoson belül. A tizenegyest Abdellaoue belőtte, így vezetést szerzett a Hannover. (1-0)

Mohamed Abdellaoue ünnepli gólját a Hannover-Bayern München mérkőzésen a Bundesligában 2011 októberében

Neuer ezzel két és fél hónap után kapott gólt a bajnokságban, és bár a Bajorok felpörgették a tempót, nem sokkal a kapott gól után emberhátrányba is kerültek. A megsérült Pinto felett ugyanis dulakodás alakult ki, és Boateng Schulz lökdösése miatt piros lapot kapott. 

Ezek az események megzavarták a vendégeket, és a hazai együttes több helyzetet is ki tudott alakítani, de gólt csak a második félidőben szereztek, akkor is furcsa módon. Az 50. percben egy rövid felszabadítás után Pander kapura lőtt, de a labda messze mellé ment volna, ha Gustavo nem ér bele. Megtette, így Neuernek nem volt esélye, hogy visszaérjen a kapujába. (2-0)

A Bajorok számára a remény a 63. percben jöhetett vissza, amikor Cherundolo megkapta a második sárgáját, így újra egyenlő lett a létszám.

A helyzetük javításához azonban gólt is kellett volna szerezniük, de ez csak a hajrá kezdetén sikerült. A 83. percben Lahm a jobb oldalról gurított keresztbe a Hannover tizenhatosának előterében, a bal oldalon pedig érkezett Alaba, aki a labdaátvétel után ütemtelenül gurított Zieler kapujába. (2-1)

Ezt követően még volt lehetősége a rekordbajnoknak az egyenlítésre is, Schweinsteiger ugyanis eltalálta a kapufát, az utolsó pillanatokban pedig Alaba veszélyesen végzett el egy szabadrúgást, a kaput azonban ő sem találta el, így nem tudott a meccs hőse lenni, nyertek a hazaiak. 

Bundesliga
10. forduló
Hannover 96-Bayern München 2-1 (1-0)
gólszerzők: Abdellaoue (22. - büntetőből), Pander (50.), illetve Alaba (83.)