NB I előzetes

Szombathelyen a vereség, Kaposváron a tettes ismeretlen

  • Göbölyös János

Szombaton öt mérkőzéssel folytatódik az OTP Bank Liga 13. fordulója. A tizennegyedik helyezett Kaposvári Rákóczi a tizedik Szombathelyi Haladás vendége lesz.

Egy futballista nem sokat ér cipő nélkül. Hogy a péntek éjszakai betörés tetteseit ez mennyire foglalkoztatta, azt egyelőre nem tudni, bár szinte biztosra vehető, hogy az elkövetők pusztán az értékek miatt rabolták ki a kaposváriak öltözőjét. A kár mintegy félmillió forint, ami azonban akár a Haladás elleni mérkőzés kimenetelét is befolyásolhatja, a játékosok jól bejáratott cipői is eltűntek. A történtek után felmerült az is, hogy elmarad a szombathelyi bajnoki, ám Illés János, a klub ügyvezetője kijelentette, a nyomozás folyik, a csapat a betörés ellenére le tudja játszani a mérkőzést. Azt a meccset, amelynek a Kaposvár szempontjából a középmezőnyhöz való felzárkózás, a Haladás részéről pedig a jelenlegi pozíciójának megerősítése a tétje.

A Kaposvár és a Haladás játékosai küzdenek a labdáért a két csapat NB I-es mérkőzésén 2011 tavaszán

OTP Bank Liga 13. forduló
Haladás Sopron Bank−Kaposvári Rákóczi
Szombathely, 10.22., szombat, 17.00
Vezeti: Berger József (Viszokai L., Forgács A.)
Hathárom-tipp: 1
"Nem szeretnék panaszkodni, egyrészt, mert nem ildomos, másrészt, mert úgyse foglalkozik ezzel senki, de azért azt, ami minket az elmúlt fél szezonban sújtott, elég sok csapat megsínylené" – fogalmazott Aczél Zoltán, a hazaiak vezetőedzője a haladasfc.nyugat.hu-n. - "Legyen elég annyi, hogy egyetlen egyszer sem tudtam az általam legjobbnak vélt, legjobb formában lévő csapatomat pályára küldeni. Mindig kénytelen vagyok valamit variálni. Ettől függetlenül azt várom a meccstől, hogy a jó hazai szériánk folytatódjon. Magunknak köszönhetjük, hogy a gyenge idegenbeli szereplésünk miatt minden hazai találkozónk élet-halál harc."

A szombathelyiek trénere külön kitért az ellenfélre, és felhívta a figyelmet arra, kik okozhatják a legnagyobb gondot csapatának: "A Kaposvár nagyon masszív, fegyelmezett együttes. Nem rúgnak sok gólt, de nem is kapnak sokat. Eddig szinte minden ellenfelükkel partiban voltak. Mindössze egyszer nyertek, de a meccseik felén döntetlent játszottak. Hol az utolsó pillanatokban egyenlítettek, hol pedig már megnyertnek hitt mérkőzéseket engedtek ki a kezükből. Perics és Kulcsár viszi hátán a csapatot, rájuk különösen figyelnünk kell, hiszen nagyon gólerősek. Az elmúlt fél szezon a kaposváriak számára sem volt egyszerű, rengeteg sérültjük volt nekik is. Egyszerűen nem tudom elképzelni azt, hogy ne mi jöjjünk ki jobban ebből a meccsből."

Sisa Tibor el tudja képzelni, de természetesen nem arra készül, hogy a Haladás nyeri a találkozót. Mindenestre óvatosabban fogalmazott, mint kollégája, egyrészt az ő keretét is sérülések gyengítik, másrészt a cipő-ügy sem a Rákóczi esélyeit növeli.

"Szombathelyen soha nem mehet senki biztosra, mindenkinek nagyon nehéz pontot, pontokat szerezni" – nyilatkozta Sisa. - "Nálunk sokan sérüléssel bajlódnak, így valószínűleg most is kell majd változtatni a csapaton. Mindezek ellenére nem szeretnénk üres kézzel távozni Szombathelyről, gyarapítani szeretnénk a pontjaink számát."

Forma-index (a legutóbbi öt mérkőzés alapján)
Haladás-Kaposvár
  ellenfél eredmény pontszám
HALADÁS      
  Újpest(NBI) 1-4 0
  Siófok(NBI) 2-1 2
  Pápa(LK) 2-0 1
  Pápa(LK) 0-1 0
  Paks(NBI) 2-3 0
Aktuális forma-index*     0,60
  KAPOSVÁR    
  Debrecen(NBI) 1-1 1
  Pécs(NBI) 1-1 1,25
  Ferencváros(LK) 2-0 1,50
  Ferencváros(LK) 2-2 0,50
  Honvéd(NBI) 2-2 1
Aktuális forma-index*     1,05

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Megpróbáljuk számszerűsíteni, melyik csapat milyen formában várja az aktuális bajnoki mérkőzését. Az értékelésnél mindig a legutóbbi öt találkozót vesszük figyelembe, a különböző meccseket más-más nehézségi fokozatba soroltuk. A győzelemért kétszer annyi pontszám jár, mint a döntetlenért, ha ezt tétmérkőzésen vendégként éri el a csapat, azt 0,5 illetve 0,25 ponttal jutalmazzuk. Az átlagolás után (az öt meccs összpontszámát elosztjuk öttel) a végeredmény megmutatja az adott együttes aktuális formáját. A Ligakupa-mérkőzéseket csak abban az esetben vesszük figyelembe, ha az első kerethez tartozó játékosok legealább 60 %-a pályára lép az adott találkozón. A tévedés jogát természetesen fenntartjuk, hiszen bármikor történhet meglepetés. De hát, ettől (is) izgalmas a játék.

Pontozási rendszer
A legutóbbi öt mérkőzésen elért győzelmekért (és döntetlenekért) kapható pontok
Bajnokok Ligája 3,0( 1,50)
Európa Liga 2,5 (1,25)
NB I 2,0 (1,00)
Magyar Kupa 2,0 (1,00)
Egyéb nemzetközi 2,0 (1,00)
Szuperkupa 1,5 (0,75)
Ligakupa 1,0 (0,50)
Egyéb hazai 1,0 (0,50)