Premier League

Kétgólos előny nem volt elég a Swansea-nak a Wolves ellen - videó

A kilencedik forduló nyitómérkőzése 2-2-es döntetlennel ért véget a Premier League-ben. A Swansea kétgólos előnyt szerzett a Wolverhampton otthonában az első félidőben, de a hajrában ezt elszórakozták, így megosztoztak a pontokon a csapatok.

Karl Henry már az első percben megpróbálkozott egy lövéssel hazai oldalról, összességében mégis a vendégek kezdték jobban a mérkőzést. Az első perceket követően ugyanis fokozatosan átvették az irányítást, és egyre többször értek oda Hennessey kapuja elé. A 24. percben pedig a veszélyes támadásaik egyike góllal is ért véget, Gower remekül ívelt Graham elé a tizenhatoson belülre, a védők elszámolták a labda ívét, a kapus bizonytalanul jött ki, így a csatár a nem épp tökéletes labdaátvétel után is be tudta gurítani a játékszert a kapuba. (0-1)

Bő tíz perccel később már kettővel vezetett a Swansea, ezúttal Britton kapott jó indítást a jobb oldalon, senki nem volt a közelében, középen pedig hiába voltak hárman is Joe Allen körül, a támadó érkezett a legnagyobb lendülettel, és megszerezte csapata második gólját. (0-2)

A Wolverhampton az első félidőben már nem nagyon tudott reagálni a két kapott gólra, és bár a másodikat is Henry lövése nyitotta érdemben, ez megint nem bizonyult jó ómennek, hiszen a vendégek kerültek fölénybe.

Gólt azonban nem tudtak szerezni a walesiek, és fokozatosan átadták a területet is a Farkasoknak, ez azonban nagy hibának bizonyult. Az utolsó tíz percben ugyanis egyértelműen magához ragadta az irányítást a hazai csapat, és ennek Kevin Doyle szépítő találatával meg is lett az eredménye a 85. percben. (1-2)

Mindössze egy perccel később pedig szinte mindent lerombolt a Wolves, amit a Hattyúk addig felépítettek, hiszen Doyle ezúttal gólpasszadóként jeleskedett. Bal oldali beadását O'Hara vágta Vorm kapujába. (2-2)

A véghajrában már a hazaiak álltak közelebb a győzelemhez, de a győztes gólt nem tudták begyötörni, így csak egy pontot mentettek meg.

Premier League
9. forduló
Wolverhampton-Swansea 2-2 (0-2)
gólszerzők: Doyle (85.), O'Hara (86.), illetve Graham (24.), Allen (35.)