Forma-1

Nem Button és Hamilton lesz Magyarország reklámarca

  • MTI

Nem kalocsai mintás overállban száguldoznak majd az idényzáró Forma-1-es Brazil Nagydíjon Jenson Button és Lewis Hamilton, a McLaren brit pilótái, ahogy azt a júliusi magyar GP-n tették. Az F1 hazai rajongói az interneten szavazhattak a Kalmár István tervezte ruházatra, ám az index.hu pénteki értesülése szerint különös körülmények között végül a német pályázat nyert.

Lewis Hamilton, a Mclaren Forma-1-es versenyzője veszi fel kalocsai mintákkal díszített overálját a Magyar Nagydíjon a Hungaroringen 2011 júliusában

A honlap úgy tudja, a magyar pályázó kalocsai mintás kezeslábasa fölényesen vezette a szavazást, több mint százezernél járt, amikor múlt péntek délután az addig nyilvános, a hivatalos honlapon látható állást elérhetetlenné tették. Majd vasárnap a játékot lebonyolító Hugo Boss honlapján megjelent: hamarosan közlik a győztest. A hét közepéig semmi nem történt, ezért a kalocsais overallt tervező Kalmár István felhívta a céget.
   
"Kíváncsi voltam az eredményre, ezért hívtam a vállalat sportszponzorációval foglalkozó menedzserét, Patrick Brockhackert. Azt a választ kaptam, hogy felülvizsgálták a szavazást, és szabálytalanságra bukkantak, ezért érvénytelenítették az egészet, sorsot húztak, amit a német overall nyert meg. Kérdeztem, hogy milyen szabálytalanságról van szó, azt mondta, az a gond, hogy amikor számolták a szavazatokat, észrevették, hogy több overallnál is ugyanarról az IP-címről több szavazat érkezett. A játékban nem volt deklarálva, hogy ez szabálytalan lenne, erre azt válaszolta, jó, de ők ezt irreálisnak tartják, emiatt törölték az egészet. Ezzel nem tudtam mit kezdeni." - mondta a honlapnak Kalmár.
   
A tervező nem nyugodott bele a vereségbe, megkereste a pontos versenyszabályzatot, amiben meg is találta a perdöntő mondatot: "minden játékos bármennyiszer szavazhat bármelyik overallra". Erre azt a választ kapta, hogy "igazából az volt a gond, hogy a program beállítása szerint ötperces időközönként lehetett kattintani, de a török, a koreai és a magyar overallra az időhatáron belül is érkeztek szavazatok".
   
Az index a német céghez közeli helyről megtudta, hogy a Bosstól állítják, végleges döntés még nincs. Sőt, a vállalat elismeri, hogy a magyar szavazás szabályos volt, de úgy gondolja, nem sportszerű.
   
Az MTI érdeklődésére a Hungaroging pr és kommunikációs tanácsadója pénteken nem tudott további információval szolgálni az ügyben.
   
A McLaren és a Hugo Boss három évtizeddel ezelőtt szerződött le egymással, utóbbi a 30. évforduló alkalmából 37 országban hirdette meg az "Öltöztess fel a Fináléra" designversenyt, melynek az a lényege, hogy egy-egy adott futamon a McLaren két pilótája, Hamilton és Button azt az overállt viseli az időmérő edzésen, amelyet a benyújtott pályázaton a nemzetközi zsűri a legjobbnak tartott.