Tévez-ügy

Nem áll meg Mancini vádja Tévezzel szemben

Bár Roberto Mancini, a Manchester City menedzsere váltig állítja, hogy Carlos Tévez megtagadta a játékot a Bayern München elleni ominózus Bajnokok Ligája-találkozón, ezt senki sem erősítette meg, aki a kispad körül tartózkodott. Úgy tűnik, az argentin csatár "csupán" abban hibás, hogy bemelegíteni nem volt hajlandó elmenni, mert már korábban megtette.

Fordulat Tévez ügyében, Mancini egyre kínosabb helyzetben

A Mirror beszámolója szerint a pénteki fegyelmi tárgyaláson nem nyert bizonyítást Mancini vádja, ugyanis egyik asszisztense, Brian Kidd és David Platt sem hallotta, hogy Tévez nemet mondott neki, amikor csereként a pályára akarta küldeni. Mint ismert, Tévez végig tagadta a menedzser állítását, azt hangsúlyozva, hogy ő csak bemelegíteni nem akart, mivel már korábban megtette. A félreértést a stadionban lévő hangzavarra fogták, azt még Mancini is elismerte, hogy annyira nagy volt a zaj, hogy nehezen hallotta meg, mit mondott futballistája.

Ivan Carminati erőnléti edző a játékos igazát támasztotta alá. Carminati szerint amikor Mancini elküldte melegíteni Tévezt, az a következőt felelte: "Készen állok". Egy másik beszámoló szerint visszakérdezett, hogy "Miért?".

Brian Kidd azt is elmondta, nem kellett kitöltenie az ilyenkor szokásos cserét jelző nyomtatványt, mert főnöke Mancini erre nem kérte fel.

Egy további beszámoló szerint Mancini rendkívül dühös volt a kétgólos hátrány miatt, és még jobban felbőszítette Edin Dzeko reakciója annak lecserélése után, és anyanyelvén, olaszul adott utasításokat Téveznek, holott az nem beszéli a nyelvet.

Az új fejlemény már egészen más fényben világítja meg az ügyet, egy biztos, Téveznek így is felelnie kell, amiért nem ment el melegíteni a társakkal, és figyelmen kívül hagyta edzője utasítását, de jóval kisebb büntetésre számíthat. Előzetesen milliós (!) nagyságrendű pénzbírságról beszéltek. A mérkőzés után a csatárt játékjogát felfüggesztette a klub, és a maximálisan kiszabható két hétre eltiltotta az edzések és mérkőzések látogatásától.

Az ügy tehát még nem zárult le, de most már Mancini az, aki kínosan érezheti magát miatta.