Bundesliga

Az Augsburg első hazai győzelmére készül a Bremen ellen

A Bundesliga 10. fordulójának nyitómérkőzésén a tabella ötödik helyén álló brémaiak az újonc Augsburghoz látogatnak.

Augsburg - Werder Bremen 20:30
TV: Eurosport2
hathárom-tipp: 2
eurosport-tipp: 2
Történelmi mérkőzéssel kezdődik pénteken a német élvonal 10. fordulója, az Augsburg és a Werder Bremen ugyanis még soha nem találkozott a Bundesligában. A brémaiak az előző körben hazai pályán szenvedtek vereséget a címvédő Borussia Dortmundtól, míg az Augsburg Mainzban szerzett három pontot, először az idényben.

Először a Dortmund-meccset kellett feldolgoznunk - kezdte Thomas Schaaf, a Werder vezetőedzője. - Megnéztük, hogyan tudtunk volna bizonyos szituációkat jobban megoldani. Jobban kell érezni egymást a pályán a játékosoknak, nekem pedig meg kell találnom a helyes felállást. Ezek voltak a hetünk fontos elemei.”

Érdekesség a vendégekkel kapcsolatban, hogy az utolsó nyolc bajnoki találatukban Claudio Pizarro tevékenyen részt vett, ötször maga talált be és háromszor gólpasszt adott.

Az Augsburg játékosai ünneplik a Mainz elleni Bundesliga-meccsen szerzett góljukat
A másik oldalon a Jos Luhukay vezette házigazdák első idei hazai győzelmükre készülnek.

„A játékosok úgy érzik, hogy tartoznak a szurkolóknak a fergeteges buzdításért. Egy klasszis csapat ellen próbáljuk meg első győzelmünket megszerezni hazai környezetben. Hasonlóan kell gondolkoznunk, ahogyan azt a Mainz ellen tettük: nem számít, hogy ki az ellenfél, 90 perc alatt mindent ki kell adnunk magunkból. Ha így lesz, drukkereink az első hazai győzelmet ünnepelhetik majd.”

Az augsburgiaknál az eddig sérüléssel bajlódó Andrew Sinkala, Torsten és Paul Oehrlein Verhaegh is teljes értékű munkát tudott végezni a héten.