2014-es foci-vb

Sao Paulóban kezdődik és a Maracanában zárul a torna

  • MTI
megosztom

A korábbi bizonytalanságok ellenére, az eredeti terveknek megfelelően Rio de Janeiróban, a legendás Maracana Stadionban játsszák majd a 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokság fináléját.

A szervezők a nemzetközi szövetség (FIFA) képviselőivel közösen jelentették be csütörtökön a vb programját, s elmondták, hogy a nyitómérkőzésnek Sao Paulo ad majd otthont 2014. június 12-én.
   
Noha már a vb-pályázat elnyerésekor a Maracana volt megjelölve a 2014. július 13-i finálé helyszínéül, az utóbbi hónapokban komoly veszélybe került ez az elképzelés, mivel a stadion munkálatai nagyon lassan haladnak, hosszú időn keresztül sztrájk miatt állt az építkezés, s a szervezők is többször elmondták, hogy az emblematikus aréna felújításával el vannak maradva.
   
A programismertetésen elhangzott, hogy a vb mind a 12 stadionjában lesz minimum négy meccs, s a csapatok mindig máshol játszanak majd.
   
A csoportmeccsek során a találkozók minden nap három óránként kezdődnek - helyi idő szerint - 13 és 22 óra között, míg a kieséses szakaszban egyetlen meccs sem kezdődik 17 óra, azaz közép-európai idő szerint 22 óra után.

megosztom