London 2012

Lord Coe szerint van igény atlétikai stadionra Londonban

Továbbra is kétséges az Olimpiai Stadion sorsa az ötkarikás játékokat követően. A 80 ezer fős létesítményt az olimpia után 60 ezresre alakítanák át, és ez lenne a brit atlétika központi létesítménye, de a kritikusok szerint az atlétika nem elég közönségcsalogató sportág ahhoz, hogy megtöltse a stadiont. Az olimpia szervezőbizottságának elnöke. Lord Sebastian Coe szerint van igény a sportok királynőjére a szigetországban.

"Van kereslet az országban az atlétikára. Nagyon népszerű sportág" - mondta a sportolóként kétszeres olimpiai bajnok Coe, aki azt is hozzátette, hogy az olyan európai nagyvárosokban, mint Brüsszel vagy Párizs, 50-70 ezer ember kíváncsi az atlétikára, és Londonban sem lenne probléma értékesíteni ennyi jegyet.

Nem mellesleg London versenyben van - Dohával - versenyben van a 2017-es szabadtéri világbajnokság rendezéséért, és Lamine Diack, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke is kijelentette, hogy semmi esélye a brit fővárosnak, ha a 16 ezer fős Crystal Palace-ba (az angolok nemzeti sportközpontja) tervezik a vébét.

Az Olimpiai Stadion használati jogáért egyébként a West Ham United (II.), a Tottenham Hotspur és a Leyton Orinet (III.) labdarúgócsapata a bíróságon pereskedik.