NB I

A kispestiek egykori játékosa a Diósgyőrrel nyerne a Bozsik-stadionban

A hétvégén a Fradi-Újpest és a Győr-Videoton mérkőzések mellett a Honvéd-Diósgyőr találkozót is a rangadók közé sorolható, hiszen a tabella negyedik helyezettje fogadja a harmadik helyen állót.

Talán még a legelvakultabb diósgyőri szurkolók sem gondolták vol,a hogy az újonc 12 fordulót követően dobogós helyen lesz majd, márpedig - elsősorban remek hazai mérlegének köszönhetően - a miskolci alakulat jelenleg harmadik a tabellán. A jó pozíciót megszerezni könnyebb, mint megtartani, és így van ezzel most a Diósgyőr is, most hétvégén például a közvetlen mögöttük álló Budapest Honvéd otthonába látogatnak. A kispestiek a Bozsik-stadionban legutóbb a Paks ellen vereséget szenvedtek, ráadásul a piros-feketék az utóbbi öt mérkőzésükből csupán egyet tudtak megnyerni.

A DVTK-t erősítő Gohér Gergely egykoron a Honvéd játékosa volt, de a fővárosi kaland egy sajnálatos sérülés miatt nem "jött össze" a játékos számára. Miskolcon megtalálta a számításait, és akárcsak csapatának, neki is remekül sikerült eddig a szezon. "Nem kellett sok új embert beépítenünk, mert a tavalyi csapat egyben maradt. Érkezett néhány jó játékos, itthon meg folyamatosan jönnek a győzelmek" - árulta el a diósgyőri alakulat titkát Gohér, aki a Bozsik-stadionban megszerezné csapatával első idegenbeli sikerét. "Jól tudunk mi idegenben is játszani, de a győzelem nem akar összejönni. Két éve nem nyert a DVTK idegenben, így nem titok győzni megyünk Kispestre. Ha sikerülne nyerni végre idegenben, szerintem átszakadna egy gát, és jönne a többi győzelem is."