NHL

Újabb hét gólt kapott az Ottawa Senators - videó

A pár évvel ezelőtt még a liga elitjébe tartozó Senators védelme újabban kész átjáróházzá alakult át, hiszen egy héten belül már másodszor kapott 7 gólt az új vezetőedző, Paul MacLean által dirigált kanadai gárda. Az Ottawa 6 mérkőzés után már 30 kapott gólnál jár, ami talán jól mutatja, hogy sem a védelem, sem a kapusok nincsenek a helyzet magaslatán.

Craig Anderson Ottawa Senators kapusa védi Harrison Zolnierczyk, a Philadelphia Flyers jégkorongozójának lövését.
Matt Read, a Flyers újonca három ponttal zárta az első harmadot, amely során a Flyers négy gólt lőtt Alex Auldnak. Több se kellett MacLeannek, a második harmadra már az elsőszámú kapust, Craig Anderssont állította be a kapuba, akinek a második harmadot sikerült lehoznia kapott gól nélkül, de a záró periódusban ismét beindult a Flyers henger, ami ellen az Avalanche-t és a Pantherst is megjárt hálóőr már nem tudott mit tenni. Read mellett egy másik újonc, Sean Couturier is beköszönt, ez volt az idei draftról érkezett csatár első gólja az NHL-ben, azonban ennek ellenére visszafogottan ünnepelt.


Nagyon különleges volt a gól, és nagyon örültem neki, azonban ez volt a hatodik gólunk, és nem akartam tiszteletlen lenni a másik csapattal szemben” - reagált a góljára és a körülményekre Couturier.
A megalázó vereséget követően a Senators játékosok az edzővel együtt megbeszélést tartottak, hiszen tisztában vannak vele, hogy ez így nem mehet tovább, és ebből a mélygödörből együtt kell kikecmeregniük.

A címvédő ismét kikapott

Továbbra sem áll jól a szénája a Boston Bruinsnak. A címvédő ezúttal hazai pályán kapott ki 4-1-re a Carolina Hurricanesről, pedig a lövések aránya 34-23 volt a javukra, azonban az ellenfél hálóőre, Cam Ward az elmúlt két győzelemből erőt merítve kezd ahhoz a formához térni, ami már egyszer Stanley-kupáig és kétszer keleti konferenciadöntőig juttatta csapatát. A Hurricanestől még a finn védő, Joni Pitkänen volt elemében, aki góllal és két gólpasszal zárta a mérkőzést.


Ward csapata fegyelmezettségét tartotta a kulcsnak a győzelemben:

Úgy vélem, hogy ma megmutattuk, hogy fegyelmezettek tudunk lenni, de ezzel együtt a győzelmet is ki tudtuk csikarni. Ha megnézzük a meccset, keményen küzdöttünk, nem ijedtünk meg semmitől és azt hiszem, már lehet érezni az öltözőben kialakult jó összhangot - hogy a fiúk kiállnak egymásért, és ez az, ami ma meg is látszódott a pályán.”

A mérkőzést amúgy két verekedés, illetve négy végleges kiállítás is tarkította - utóbbiak mind a hazaiakat sújtották, akik végül összesen 72 büntetőperccel zárták a mérkőzést. A Carolina 5 emberelőnyéből kettőt kihasznált, úgyhogy azt sem lehet mondani, hogy nem volt befolyása ennek a fegyelmezetlenségnek és durvaságnak a meccs kimenetelére.

NHL, 13. játéknap
Boston Bruins - Carolina Hurricanes 1-4
Washington Capitals - Florida Panthers 3-0
Columbus Blue Jackets - Dallas Stars 2-3
Minnesota Wild - Pittsburgh Penguins 2-4
Montreal Canadiens - Buffalo Sabres 1-3
Ottawa Senators - Philadelphia Flyers 2-7
Calgary Flames - Edmonton Oilers 2-1
Vancouver Canucks - New York Rangers 0-4
Phoenix Coyotes - Chicago Blackhawks 2-5
Los Angeles Kings - St. Louis Blues 5-0