Női kosárlabda

Hosszabbítás után kapott ki a Sopron az Euroligában

  • MTI

A Sopron szerdán hosszabbítás után kikapott hazai pályán az orosz Orenburgtól a női kosárlabda Euroliga második fordulójában.

A soproniak múlt héten a francia Tarbes elleni 77-58-as győzelemmel kezdték meg szereplésüket, ám a legutóbbi Eb legjobbjává választott Danilocskinával és a magyar bajnoknál is megfordult Zakaluzsnajával felálló Orenburg jóval nehezebb ellenfélnek ígérkezett. Ennek megfelelően az oroszoknak sikerült jobban a nyitónegyed, a Kurasova vezette házigazdák csak a 17. percben érték utol őket (22-22). A félidő hajrájában már Székely Norbert remekül küzdő tanítványainál volt az előny, a nagyszünetben 32-27-t mutatott az eredményjelző.

Térfélcsere után a vendégek öt perc alatt csak öt pontot szereztek, közben a hazaiaknál Fegyverneky triplát dobott, majd Fűrész sorozatban nyolc pontot szerzett, így - bár tíz pont is volt a különbség - az utolsó negyednek 53-44-ről vágtak neki a felek. Az Orenburg óriási hajrával, főként az amerikai Brunson találataival ledolgozta hátrányát, a rendes játékidő 65-65-tel zárult, jöhetett az ötperces hosszabbítás. A ráadás során fej fej mellett haladtak a csapatok, az utolsó fél perc 75-75-ről kezdődött, ekkor Danilocskina hármast dobott. A hátralévő időben már csak egy büntetőt értékesítettek a zöld-sárgák, így nagy csatában alulmaradtak.

Az 1/1-es mérlegnél tartó soproniak egy hét múlva a címvédő és a válogatott Vajda Annával felálló spanyol Salamancát fogadják.

Női Euroliga
B-csoport 2. forduló
Uniqa-Euroleasing Sopron - Orenburg (orosz) 76-78 (13-18, 19-9, 21-17, 12-21, 11-13) - hosszabbítás után
a magyar csapat legjobb dobói: Fegyverneky, Fűrész 16-16, Kurasova, Krivacsevics 13-13