Bajnokok Ligája

Győztes gólja után spanyol össztűz alá került Agüero

A Manchester City támadója a Villarreal játékosai szerint a keddi 2-1-re megnyert mérkőzést követően gúnyos megjegyzéseket tett rájuk.

Aguero össztűz alá került - Fotó: AFP

A Manchester City Sergio Agüero hosszabbításban lőtt góljával 2-1-re legyőzte a Villarrealt a Bajnokok Ligája csoportkörének keddi játéknapján. A találkozó nagy indulatokat kavart, a spanyol játékosok a lefújás után azt állították, hogy a győztes gól szerzője gúnyos megjegyzéseket tett rájuk. Jose Manuel Llaneza, a Villarreal alelnöke is szót kért a vitában.

„Amit tett, elmond mindent a srácról. Azt hiszem, kevés tisztelet, etika és csapatszellem van benne. Azt hittem, már érettebb. Nem értem, miért kell csúfolni a játékosokat azért, mert vesztettek. Én nem mondanék ilyet az eredmény miatt. Vesztettünk, hát vesztettünk, ennyi az egész. Agüero egy olyan játékos, aki hálával kell, hogy tartozzon Spanyolországnak”- mondta dühösen a klubvezető.

A mérkőzésen öngólt vétő Carlos Marchena sem érti az argentin játékos tettét.

„A futballban kell, hogy legyen elegancia, főleg ezekben az időkben. Amit Agüero tett, az nem elfogadható. Ez szégyen arra nézve, aki ilyet csinál.”

Maga az érintett Twitter bejegyzésében tagadta, hogy megjegyzéseket tett volna az ellenfél játékosaira.

„Nem áll az érdekemben, hogy részt vegyek ebben a vitában, de tagadom, hogy kigúnyoltam volna a Villarreal játékosait. Mindenki tanúsíthatja a fegyelmezettségemet és a profi hozzáállásomat, semmi ilyet nem tettem” - írta Agüero.