Mainz

Csapattársai örömére újra beállt közéjük Szalai Ádám

Januárban elszenvedett súlyos térdsérülése óta először edzett közösen csapattársaival a német Bundesligában szereplő Mainz magyar válogatott csatára, Szalai Ádám. Egyelőre vigyáztak rá a társak, de annak mindenki örült, hogy láthatóan jó állapotban van.

Szalai Ádám küzd a labdáért a Mainz edzésén, amelyen először vett részt 2011 januári térdsérülése óta 2011 októberében

A Mainz keddi edzésén a vezetőedző, Thomas Tuchel jelentette be, hogy Szalai is részt vehet néhány labdás gyakorlatban, amit a társak tapssal fogadtak. Nem csoda, hiszen 262 napig kellett nélkülözniük a magyar csatárt, aki a csapat januári, Kaiserslautern elleni bajnokiján ütközött az ellenfél kapusával, aki alá beszorult, és megcsavarodott a lába. Ennek következtében többszörös térdszalagszakadást szenvedett, és a pályafutása is veszélybe került.

Az utóbbi hetekben azonban már kemény rehabilitációs edzéseken vett részt, és végre a csapattársakkal is játszhatott együtt. Az egyik közös gyakorlat során a semlegességét jelző megkülönböztető trikóban játszott, és senki nem ütközhetett vele. Emiatt a későbbi hét a hét elleni játékban már nem vett részt, hanem egyéni futógyakorlatokat végzett.

A teljes felépülés tehát még odébb van, és ezzel tisztában van Tuchel edző is.

"Egyelőre nem számolok vele, nem akarok rá nyomást helyezni. Úgy tervezzük, hogy a téli szünet után, januárban vethetjük be újra" - mondta a szakvezető.

Szalai saját bevallása szerint már alig várja, hogy meccsen is pályára lépjen: "Szinte fájdalmas volt ennyi időn keresztül kívülről nézni a csapatot, három-négy héten belül újra a régi leszek. A mai edzést nagyon élveztem, remek érzés volt újra játszani egy kicsit.