Női kézilabda

Az azeriek kiütésével kezdtük az Eb-selejtezőt

Sikeresen debütált a magyar válogatott kispadján a norvég Karl Erik Böhn

  • MTI

A magyar női kézilabda-válogatott Szombathelyen 41-19-es győzelmet aratott Azerbajdzsán ellen az Európa-bajnoki selejtező 1. fordulójában.

Bulaht Anitáék magabiztos győzelmet arattak
A szerdai mérkőzéssel elkezdődtek a 2012-es Európa-bajnokság selejtezői, melyen a papírformának megfelelően a magyar válogatott rendkívül magabiztosan győzte le Azerbajdzsán együttesét.

Az eleinte minden magyar gólra érkezett válasz, a 8. perctől, 5-4-től aztán beindult a henger. Az azeriek tíz percen át még a magyar kaput sem találták el, így aztán esélyük sem volt a gólszerzésre, szépítésre. Herr kapus csak akkor ért labdához, ha az alapvonal mögé kellett érte menni. A 20. percben kétszámjegyű lett a különbség (15-5), és a szünetig tovább nőtt az előny.

A második félidőben a "közte huszat" ostromolta a Böhn-együttes, ez a 43. percben jött össze (32-12). A hátralévő időben mindenki játéklehetőséget kapott, és a cseresor is igyekezett kiszolgálni a közönséget. Olykor azért a könnyelműség is jelen volt, ziccerek is kimaradtak. A hajrában az érdi Kovács Anna is pályára lépett, neki ez volt az első válogatott meccse. 

"Nem vállaltam túl nagy rizikót, amikor korábban viccesen azt mondtam, hogy lemondok, ha az azeriek nyernek ellenünk. Örültem a győzelemnek, és annak, hogy láttam a játékosaimon, élvezik, amit csinálnak. Persze, nem minden meccs lesz ilyen sima, már a fehéroroszok ellen vasárnap sem idegenben" - mondta a Távirati Irodának az új kapitány.

"Örülök, hogy nyertünk és felszabadultan játszottunk. Örülök, hogy amit elterveztünk, amit gyakoroltunk, azt meg is tudtuk csinálni. Igaz, ehhez kellett az azeri csapat is. Az új kapitánnyal nagyon jó együtt dolgozni, ám voltak olyan pillanatok az edzéseken, amikor csak néztünk egymásra. Másak a módszerek, de tényleg minden rendben." - mondta a találkozó után a hat gólig jutó Görbicz Anita.

Eb-selejtező 1. forduló, 1. csoport
Magyarország-Azerbajdzsán 41-19 (20-7)
Szombathely 700 néző, játékvezetők: Maric, Masic (szerbek)
Magyarország: Herr, Kiss Éva (kapusok), Bódi 4, Bulath 4, Görbicz 6 (3), Hornyák Á. 3, Kovacsicz 5, Kovács, Rérdei-Soós 2, Szabó 2, Szamoránsky 3, Szekeres, Szucsánszki 4 (1), Tomori 1, Vérten 3, Vincze 3. Szövetségi kapitány: Karl Erik Böhn.
Azerbajdzsán: Nurijeva, Salamaka (kapusok), Abaszova, Alijeva, Gaszimova 3, Gornak 2, Gorodszova, Gyerjabina 2 (1), Kametova 4, Lukjanyenko 2, Mammadova, Pogonyina 4, Sulindina, Tankaszaja 1, Zaporozsec 1. Szövetségi kapitány: Rafiga Sabanova.
Kiállítások: 2, ill 4 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 1/1