Bajnokok Ligája

A Napoli edzője örül az "elképesztően erős" Bayern elleni döntetlennek

A Bajnokok Ligája A csoportjában 1-1-es döntetlennel ért véget a Napoli és a Bayern München kedd esti mérkőzése, amely után az olaszok vezetőedzője, Walter Mazzarri elégedetten nyilatkozott. Jupp Heynckes, a Bajorok szakvezetője sem nagyon morgolódott, hiszen még mindig ők állnak a csoport élén.

A Napoli számára már a Bajnokok Ligájában való részvétel lehetősége is sikernek számíthat annak ellenére is, hogy a tavalyi szezonhoz képest erősíteni tudtak az együttes keretén. Ráadásul egy győzelemnek és két döntetlennek köszönhetően a csoportkör felénél továbbjutó helyen állnak, így érthető, hogy Walter Mazzarri nem volt bosszús az eddig szinte hibátlan szezont futó Bayern elleni döntetlen után.

Walter Mazzarri, a Napoli vezetőedzője mutogat csapata egyik mérkőzésén a Serie A-ban 2010-ben.

"Egy elképesztően erős csapattal játszottunk, úgyhogy örülhetünk az egy pontnak. Jól játszottunk, és szerintem igazságos eredmény született. Nem egyszerű megtartani a labdát a Bayern ellen. Csúcsformában vannak, azt hiszem, 25 gólt lőttek és csak egyet kaptak az előző tíz meccsükön (valójában 32-t lőttek az előző 13 találkozón egy kapott góllal szemben - a szerk.). Mi rúgtunk nekik egyet, és többre is volt esélyünk, úgyhogy elégedett vagyok" - mondta az olasz szakember a találkozó után.

Mazzarri egy taktikai érdekességre is felhívta a figyelmet a sajtótájékoztatón, egyúttal engedett egy kis bepillantást is abba, hogy hogyan gondolkozik egy edző mérkőzés közben: "Amikor a meccs elején bajba kerültünk, gondoltam rá, hogy átállunk egy négyvédős rendszerre, mivel középen csak egy csatáruk volt, és a széleken jobban kellett figyelnünk. De végül megtaláltuk az egyensúlyt, úgyhogy maradtam a három hátvédnél, mert ehhez jobban hozzászoktunk az utóbbi időben."

Az ellenfél edzője, Jupp Heynckes ugyan nem tiltakozott volna akkor sem, ha csapata megnyeri a találkozót, de ő sem tűnt elégedetlennek a pontosztozkodás után. Ráadásul az öngólt vétő Badstubert is megvédte.

"Jól teljesítettünk, irányítottuk a játékot, úgyhogy a győzelem sem lett volna érdemtelen. A Napoli egy nagyon veszélyes csapat, és mindig koncentrálni kell ellenük. Az egyenlítő gólig nem is hagytunk nekik lehetőségeket, és bár ott volt egy néhány perces kihagyásunk, a második félidőben újra kontroll alatt tartottuk a meccset. Balszerencsést gólt kaptunk, de az én játékosaim is csak emberek, elkövethetnek néha hibákat."