La Liga

Vasárnap délre időzíthetik az őszi El Clásicót

Spanyol sajtóhírek szerint komoly esély van rá, hogy a Primera División legnagyobb rangadóját, a Real Madrid-Barcelona mérkőzést december 11-én, vasárnap délben rendezik meg.

Cesc Fabregas és Marcelo küzdenek a labdáért a Barcelona-Real Madrid mérkőzésen, amelyet a Spanyol Szuperkupa visszavágójaként rendeztek a Nou Campban 2011 augusztusában

Az őszi szezon El Clásicóját a december 10-11-i hétvégén rendezik, de a spanyol szokásokhoz híven azt pontosan még nem lehet tudni, hogy mikor. A Barcelona a lehető leghamarabb, akár már pénteken lejátszaná a mérkőzést, mert utána utaznak el Japánba, a klubvilágbajnokságra.

A pénteki játék ugyanakkor a Real Madrid szerdai, Ajax elleni BL-meccse miatt nem jöhet szóba, így a szombat este maradhat még képben a vasárnap dél mellett. Utóbbi időpont mellett állítólag az szól még, hogy így több ázsiai szurkoló nézhetné meg élőben a tévében a mérkőzést, ami a közvetítési jogokat birtokló Mediapro-nak különösen jól jönne, de a két klubnak is rengeteg szurkolója van a földrészen.

Igaz, ez ellentétben áll Jaume Rouresnek, a Mediapro ügyvezető igazgatójának szezon eleji kijelentésével, amely szerint vasárnap délre sem a Barcelona, sem pedig a Real Madrid mérkőzéseit nem időzítik, mert ez a két csapat "mindenek felett álló intézmény", amelyek hagyományait "nem lehet felülírni".