Bajnokok Ligája

A Real Madrid négy góllal küldte haza a Lyont

A Real Madrid 4-0-ra nyert a Bernabéu Stadionban az Olympique Lyon ellen a Bajnokok Ligája csoportkörében, a harmadik forduló keddi játéknapján. A királyiak látványos, gyors játékkal múlták felül a rendkívül halovány franciákat. A gólok sorát a Lyont öt évig erősítő Karim Benzema nyitotta, megszerezte első találatát a blancóknál Sami Khedira. A négyes másik találkozóján 2-0-ra győzött az Ajax a Dinamo Zagreb otthonában.

A blancók gáláztak a franciák ellen, megszerezte első gólját a Realban Sami Khedira. 

Ez a Lyon már nem az a Lyon, amely évekig a mumusa volt a Real Madridnak. Az átok már tavasszal megtört, amikor a királyiak 4-1-es összesítéssel lépték le a franciákat a nyolcaddöntőben, a keddi, a csoport rangadójának beharangozott mérkőzésen pedig esélyt sem hagyott a királyi gárda ellenfelének a pontszerzésre. A Real az első percekben magához ragadta a kezdeményezést, a Lyon még egy ideig tartotta a lépést, a 9. percben Briand fejese révén nagy helyzete is volt, de a folytatásban bedarálta a vendégeket a Madrid. Hugo Lloris védői bizonytalankodása ellenére sokáig állta a sarat, de a 19. percben tehetetlen volt Benzema szöglet utáni közeli lövésénél. A szünetig maradt a blancók fölénye, az előnyt nem tudták növelni. A a franciák nem tudtak megújulni a második félidőre, míg a blancók egy gyors góllal jelentkeztek a folytatásban. Innentől kezdve csak a különbség volt a kérdés, a harmadik gólnál Hugo Lloris is nagyot hibázott, majd Sergio Ramos tette fel a koronát a hazaiak teljesítményére.

Iker Caillasnak egyszer kellett nagyot menteni a második 45 percben, Rémi Garde csapata ötlettelenül, a védekezésben szarvashibákat elkötve, elől céltalanul futballozott. A Real Madrid látványos, gyors játékkal 4-0-ra győzött, továbbra is százszázalékos, és kapott gól nélkül áll három forduló után. A spanyolok játéka érezhetően fejlődött az egy évvel ezelőttihez képest, már nem kizárólag Cristiano Ronaldóra épül, a portugál klasszisból igazi csapatjátékost faragott Mourinho, aki remek labdákkal szolgálja ki társait.

A Lyon 1990. decemberében kapott ki utoljára ilyen nagy különbséggel európai kupamérkőzésen, akkor a Werder Bremen verte 4-0-ra az UEFA-kupában a franciákat.

Élő közvetítés:90+1 perc: Vége a mérkőzésnek. 4-0-ra nyert a Real Madrid, José Mourinho csapata továbbra is kapott gól nélkül, százszázalékos teljesítménnyel vezeti 3 kör után csoportját.

90+1. perc: Briand elől tisztázott Pepe.

90. perc: 1 perc a ráadás.

89. perc: Arbeloa hatástalanította Arbeloa Cissokho szabadrúgását.

87. perc: Ronaldo tűzte kapura távolról a labdát, méterekkel ment fölé.

86. perc: Briand 16 méterről tekert, a kapu jobb oldala mellé.

85. perc: Ronaldo csúnyán felrúgta Réveillère-t, nem is reklamál a sárga lap miatt.

Casillasnak egy alkalmat leszámítva nem sok dolga van a második játékrészben, védői elvégzik helyette a munkát.

83. perc: Higuaín Kakához passzolt, aki kisodródott és elvétette a ziccert, de amúgy is lesen volt.

83. perc: AZ UEFA közben Llorisnak ítélte a harmadik találatot.

81. perc: GÓL! Kaká végezte el balról a szögletet, Sergio Ramos védője szorításában nem tudott fejelni, de ballal a kapuba vágta a labdát (4-0).

80. perc: Dabo állt be Gomis helyére.

80. perc: Ronaldóval rúgatnának gólt a társak, de egyelőre úgy tűnik, a portugál ma nem iratkozik fel az eredményjelzőre.

76. perc: Briand részesült sárga lapos figyelmeztetésben.

72. perc: Gonzalo Higuaín a friss ember Benzema helyén. Mindhárom gólszerzőjét lecserélte José Mourinho.

70. perc: Gól...mégsem! Ronaldo lőtt 15-ről a hálóba, de talán a lesen tartózkodó Kaká is beleért, és takarta a kilátást Lloris elől.

69. perc: Bakary Koné sárgult be.

69. perc: Kaká szlalomozott a bal oldalon, majd 10 méterről gurított kevéssel a hosszú alsó mellé.

66. perc: Ederson váltja a rendkívül halovány Gourcufföt.  

A német karmestert az utóbbi hetekben bírálták formahanyatalása miatt, most góllal jelzett a kritikusoknak.

66. perc: Mesut Özil helyére állt be a brazil aranylabdás.

64. perc: Kaká készülődik a kispadnál.

60. perc: Khedira fejelt össze Pepével, vérzik a feje, Fabio Coentrao váltja a pályán. Pepe most saját csapattársát intézte el...

60. perc: Özil durrantott kapura 17 méterről, Lloris most megmentette csapatát az újabb góltól.

59. perc: Elszámított egy beadást Casillas, de még kiütötte a gólvonal előtt, a kipattanót Gourcuff Gomisba lőtte, majd Bastos bombázott jócskán a kapu fölé.

55. perc: GÓL! A másik német, Mesut Özil is betalált. Özil Benzemával játszott össze, a labda  visszakerült a némethez, aki balról, az alapvonal közeléből rúgott kapura, a játékszer Llorisról középre pattant a hálóba (3-0). Nagyot hibázott most a kapus, a gólt végül Özilnek ítélték. Alighanem eldőlt a mérkőzés.

51. perc: Benzema 7 méterről, balról ellőtt labdája süvített el a bal sarok mellett.

Sami Khedira első gólját szerezte a Real Madrid színeiben.

48. perc: Pepe ívelte jobbról a labdát, a rövid oldalon Ronaldo fejelt a léc fölé. Remekül kezdte a második felvonást a Real Madrid.

47. perc: GÓÓL! Réveillere Benzemnak fejelte a labdát, aki önzetlenül passzolt balról Khedirához, a német 10 méterről pörgetett a kapu közepébe (2-0).

47. perc: Egyik edző sem cserélt a szünetben.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

A csoport másik mérkőzésén, a Dinamo Zagreb-Ajax találkozón 0-0 az állás a szünetben.

Vezet a Real Madrid Benzema góljával, de ez az előny még nem megnyugtató. A Lyon a gólt leszámítva pontosan védekezik, Lloris kitűnő teljesítményt nyújt, de elől gyenge a vendégegyüttes, a az érvénytelen lesgól körüli perceket leszámítva nagy fölényben futballozott a hazai alakulat, az irányítónak szánt Gourcuff teljesen eltűnt a mezőnyben, a franciák beálltak védekezni saját térfelükre.

45. perc:  A játékvezető nem hosszabbít, vége az első félidőnek.

41. perc: Ronaldo újabb kísérletét is fogta Lloris. Eddig remekül állja a sarat a portás, a gólról nem tehetett.

39. perc: Gólt szerez a Real, de Xabi Alonso sípszó előtt végezte el a szabadrúgást, sárga is kapott érte. Egyébként Benzema vágta a pontrúgás után a hálóba a labdát. Az ismétlés hasonlóan veszélyes volt, Lloris nagyot mentett.

Källström remekül játszott egy hete a hollandok elleni Eb-selejtezőn, órási gól lőtt szabadrúgásból, ma egyelőre megbújik a mezőnyben.

33. perc: Réveillere buktatta Marcelót a 16-os bal sarkánál, Xabi Alonso szabadrúgását Källström fejelte ki.

Éledeznek a franciák, korántsem érezheti magát biztonságban a Real Madrid, az előbb kétszer is beragadtak a hazai védők.

28. perc: Gomis lőtte ki 10 méterről a jobb alsót, de les miatt érvénytelen a gól.

27. perc: Marcelo tálalt a bal oldalon érkező Ronaldo elé, a támadó 9 méterről az oldalhálót találta el.

26. perc: Marcelo lemaradt Briandról, aki 10 méterről, kissé jobbról vette célba a jobb alsót, de méterekkel ment mellé a labda.

23. perc: Marcelo passzolgatott Ronaldóval, majd a brazil gurított kevéssel a jobb alsó sarok mellé.

22. perc: Ronaldo lőtt kiszorított helyzetből a jobb alsó irányába, Lloris védett.

19. perc: GÓÓL! Özil egy percen belül másodszor végzett el szögletet, balról szállt a labda, Ronaldo csúsztatta tovább, Benzema egy-két méterről kanalazta a hálóba (1-0).

19. perc: Sarokrúgás után Ronaldo tüzelt 20 méterről a léc fölé, de beleértek a franciák, jöhet az újabb szöglet.

Nagy fölényben játszik a királyi gárda, de Ronaldo távoli kísérletét elszámítva nem jutottak el helyzetig.

16. perc: Xabi Alonso 36 méterről, balról kapura csavarta a szabadrúgást, Lloris kiöklözte a labdát.

Az utóbbi percekben a Lyon térfelén folyt a játék, Ronaldót és Benzemát keresik a labdával a társak, de pontosan védekeznek a franciák.

Az előbbi jelenet után kezezést reklamált a portugál, a visszajátszás alapján jogosan.

13. perc: Ronaldo elől adtak haza veszélyesen, Lloris lábbal mentett.

12. perc: Cristiano szabadrúgása levágódott a sorfalról.

Kiegyenlített a találkozó, egyelőre nem tudott fölénybe kerülni a Real.

9. perc: Briand fejelt 10 méterről, kevéssel a jobb alsó mellé. Van már helyzete a Lyonnak is.

8. perc: Ronaldo készült kapáslövésre, de eltörte a labdát.

7. perc: Ronaldo távolról tesztelte Hugo Llorist, nagyot védett a kapus.

5. perc: Michel Bastos tette be középre a labdát - a madridi védőknek.

5. perc: Gomist indították volna, de lesen volt a csatár.

3. perc: Marcelo indult meg a bal oldalon, de kisodródott az alapvonalon túlra.

 A többi hét mérkőzést livescore oldalunkon követhetitek figyelemmel.

1. perc: a Lyon kezdte a mérkőzést.

20:43 - A csapatok már a pályán vannak, felcsendült a Bajnokok Ligája himnusza.

20:41 - A Real Madrid az első fordulóban Zágrábban verte a Dinamót 1-0-ra, majd a 3-0-ra az Ajaxot a Bernabéuban. A Lyon szintén veretlen és ellenfeléhez hasonlóan nem kapott gólt, az amszterdami 0-0 után 2-0-ra győzt le hazai pályán a horvátokat.

20:36 - Benzema egyébként tavasszal Lyonban és Madridban is betalált volt csapattársa, Hugo Lloris hálójába.

20:34 - "Csodálom Mourinhót, mert tudja, hogy kell kezelni a játékosokat és ezt elismerem. Számtalan év van mögötte edzőként, rengeteg trófeát nyert. Egyéni módon bánik a játékosokkal, de mindig csapatban gondolkozik. De én magamat Arséne Wengerhez hasonlítom, vele három évig dolgoztam és sokat tanultam tőle. Minden forgatókönyv, amellyel pontot szerzünk a Santiago Bernabeuban, az pozitív, de nem akarok jósolgatni. Nem szeretnénk áldozatok lenni" –nyilatkozta Rémi Garde, a Lyon trénere, aki mindenképpen pontot szerezne a spanyol fővárosban.

20:29 - "A Lyon midig is egy erős, fegyelmezett csapat volt, jó a védekezése és kiemelkedő a rögzített szituációkban - mondta a Mourinho a mérkőzés előtt - Ugyanakkor jó érzéssel léphetünk pályára a Lyon ellen, hiszen legutóbb 3–0-ra győztünk hazai pályán."

20:28 - A királyiak BL-mumusuk ellen játszanak, 2005-ben és 2006-ban a csoportkörben, 2010-ben és az idén tavasszal pedig az egyenes kieséses szakaszban csaptak össze, összesen nyolcszor találkoztak egymással, háromszor a Lyon, egyszer a Real győzött, négy alkalommal döntetlen született. A "Lyon-átok" tavasszal tört meg, amikor a franciaországi 1-1 után Madridban 3-0-ra nyertek a blancók és élték túl hét év után a nyolcaddöntőt.

20:27 - A Real Madrid vezeti a négyest, százszázalékos teljesítménnyel, a Lyon a második egy döntetlennel (Ajax) és győzelemmel (Dinamo Zagreb).

Az összes mai mérkőzés eredményeit livescore oldalunkon követhetik.

20:26 - Köszöntjük Kedves Olvasóinkat, nemsokára elkezdődik a Real Madrid-Olympique Lyon Bajnokok Ligája-mérkőzés a D-csoportban, a csoportkör 3. fordulójában.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló:
D-csoport:
REAL MADRID (spanyol)-OLYMPIQUE LYON (francia) - 4-0 (1-0)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 20.45 (tv: Digi Sport). Vezeti: Cüneyt Çakır (török)
REAL MADRID: Casillas - Arbeloa, Pepe, S. Ramos, Marcelo - Khedira (Coentrao, 62.), Xabi Alonso - Di María, Özil (Kaká, 66.), C. Ronaldo - Benzema (Higuaín, 72.). Cserepad: Adán, Coentrão, Varane, Granero, Callejón, Kaká, Higuaín. Vezetőedző: José Mourinho.
LYON: Lloris - Réveillere, Lovren, B. Koné, Cissokho - Fofana, Källström - Briand, Gourcuff (Ederson, 66.), Bastos - Gomis (Dabo, 80.). Cserepad: Vercoutre, Gassama, Cris, Dabo, Ederson, Lacazette, S. Koné. Vezetőedző: Rémi Garde.
Gólszerző: Benzema (19), Khedira (47.), Lloris (55. - öngól), S. Ramos (81.)
Sárga lap: Xabi Alonso (39.), Ronaldo (85.), illetve B. Koné (69.), Briand (76.)
A D-csoport állása:
1. Real Madrid 3 3 0 0 8 0 9
2. Ajax 3 1 1 1 2 3 4
3. Lyon 3 1 1 1 2 4 4
4. Dinamo Zagreb 3 0 0 3 0 5 0