Liverpool

Ideges vagyok, hogy rasszizmussal vádolnak - Luis Suárez

A Liverpool uruguayi támadója tagadta Patrice Evra vádjait, állítása szerint ő mindig elfogadott mindenkit, nem generál konfliktusokat a pályán.

Suárez tagadja a vádakat - Fotó: AFP

Ahogy arról beszámoltunk, a Manchester United védője, Patrice Evra rasszizmussal vádolta meg a Liverpool uruguayi csatárát, Luis Suárezt a szombati Liverpool-Manchester United rangadón, ez pedig bekerült Andre Marriner játékvezető jelentésébe is.

"Ott voltak a kamerák, bárki láthatja. Legalább tízszer mondta nekem azt a bizonyos szót" - nyilatkozta Evra, a francia Canal+ tévécsatornának. A hírek szerint ez a szó a "néger" volt.

Most a vádlott  is megszólalt az ügyben és tagadta a történteket. „Ideges vagyok amiatt, hogy rasszizmussal vádolnak. Csak azt tudom mondani, hogy én mindig elfogadok és elfogadtam mindenkit. Ugyanolyanok vagyunk. Azért megyek a pályára, hogy élvezzem a játékot mint egy kisgyerek, nem azért, hogy konfliktusokat generáljak” - mondta az uruguayi támadó.

Suárezt természetesen ki fogják hallgatni az FA tisztségviselői, de az Anfield Roadon biztosak benne, hogy a vádak alaptalanok.

„Luis ragaszkodik az állításához, hogy nem használt ilyen megkülönböztetést, a klub pedig biztosítja őt teljes támogatásáról” - nyilatkozta a Vörösök szóvivője. Amennyiben azonban bebizonyosodik Evra állítása, Suárez akár 10 meccses eltiltást is kaphat.