Arsenal

Wenger elengedi van Persie-t, ha a csatár távozni akar

Az Arsenal Robin van Persie duplájával 2-1-re győzött a Sunderland ellen az angol bajnokság 8. fordulójának vasárnapi mérkőzésén. Arsene Wenger, az Ágyúsok menedzsere a találkozó után elismerően beszélt a csapatkapitányról, és szót ejtett a szerződése körüli mizériáról is.

Az Ágyúsok főnöke reméli, hogy a holland meghosszabbítja szerződését, de ha váltani akar, tiszteletben fogja tartani döntését.A holland csatárnak még másfél évig él a kontraktusa, az Arsenal természetesen mielőbb hosszabbítani szeretne vele.

"Az lenne az ideális, ha meghosszabbítani a szerződését. De a labdarúgásban sokszor nem az ideális dolgok történnek meg. Ha nem szeretne, akkor tiszteletben kell tartanunk a döntését. Az a fontos, hogy ott játsszon, ahol szeretne, ahol jól érzi magát. A legfontosabb dolog, hogy mi teszel ma, holnap, és mennyire vagy elkötelezett a klub iránt. Sokan megkérdőjelezték a vezéri képességeit, de ő teljes szívvel kiáll a csapat mellett, a pályán pedig végzi a dolgát" - dicsérte van Persie-t Wenger, aki vélhetően el akarja kerülni, hogy még egyszer a Cesc Fabregas-ügyhöz hasonló történjen egy másik játékosával.

A tréner a Sunderland ellen történtekre is kitért: "A mai teljesítménye egészen kivételes volt. Az első góljával megadta a lendületet a csapatnak, a második már azt a többletet jelentette, amivel kiemelkedik a mezőnyből."

A 28 éves, világbajnoki ezüstérmes csatár 2004 óta erősíti az Ágyúsokat, a keret egyetlen tagja, aki még nyert trófeát a csapattal.