Vasas

Többen elhitték, hogy már nagy játékosok, ezért még az egy pont is sok - Vlak

A Vasas gól nélküli döntetlent játszott Siófokon a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának szombati játéknapján.

Marijan Vlak, a vendégek trénere igen kemény kritikát fogalmazott meg játékosaival szemben a szombati bajnoki után.

"Ma az égvilágon semmit nem mutattunk meg abból a sportból, amit labdarúgásnak hívnak. Talán 3-4 futballistám teljesített elfogadhatóan, a többiek mélyen a tudásuk alatt teljesítettek. Ha osztályoznom kellene, ez a 3-4 ember átmenne, az említett többiek viszont mindenféle nívót alulmúltak. Megengedhetetlen, hogy egy csapat, amely az életéért harcol, ilyen játékot produkáljon. Napokon keresztül arról beszéltünk, hogy milyen ellenfél vár majd ránk, és ellenük milyen hozzáállás lehet a célravezető. Tudtuk, hogy mit fognak játszani, ahogy azt is, hogy vétek lenne őket lebecsülni. Ebből semmi sem köszönt vissza. Ahogy mondja, hiányzott a megfelelő hozzáállás és tűz a játékosaimból" - mondta a horvát szakember az fcvasas.hu-nak.

Az Újpest két héttel ezelőtti legyőzése Vlak szerint elbizakodottá tette a játékosait, ami azt jelenti, hogy gond van a fejekben.

"Gond van a fejekben. Az Újpest legyőzése után többen elhitték, hogy már nagy játékosok, és elértek valamilyen eredményt. Mindenkinek saját magának, a saját fejében kell eldöntenie, hogy hová szeretne eljutni. Ez nem kikapcsolódás vagy szórakozás. Ha valaki élvonalbeli labdarúgó, az egy egészen más történet. Amit Siófokon elővezettünk, azért még az egy pont is sok…"