Serie A

Olaszos délután, nem nyert a Juventus és az Udinese sem

Nem sok izgalmat hoztak a Serie A hetedik fordulójának vasárnap délutáni mérkőzései. Öt találkozón csak egyetlen csapat, a Bologna tudott gólt szerezni, azaz négy 0-0-s döntetlent láthattak a nézők. Nem született gól a Chievo-Juventus és az Atalanta-Udinese meccsen sem, de a két fekete-fehér vendégegyüttes így is maradt kéz a kézben a tabella élén.

A Chievo-Juventus találkozó elején a vendégek birtokolták többet a labdát, de Kraszics néhány elfutásán kívül még lehetőségeket sem igen tudtak kialakítani. Többnyire csak a veronaiak tizenhatosa környékén gurigáztak a labdával, de azt nagyon lassan tették, a jól szervezett hazai együttes könnyedén megszűrte a "támadásokat".

Sőt, a Chievo kontrái voltak veszélyesebbek, Hetemaj kísérletét Buffonnak kellett védenie, Pellissier pedig magától is kihagyta helyzetét. A félidő második szakaszában aztán már hosszabb időszakokra is kiszabadult saját térfeléről a hazai csapat, de a felállt védelemmel szemben ők is ugyanolyan tanácstalanok voltak, mint a vendégek.

Alessandro Del Piero fogja a fejét, miután a kapufára fejelte a labdát a Chievo-Juventus mérkőzésen a Serie A-ban 2011 októberében

A második játékrész elejét megnyomta a Juventus, Marchisio próbálkozott először, majd a Kraszics helyére beállt, nagyon agilis Giaccherini következett, de egyikük sem talált kaput. A folytatásban hosszú időre visszaállt az első félidőben látott kép: a Zebráké volt a labda, de nem tudtak vele mit kezdeni. Egy-egy pontrúgásból kerültek a hazai kapu elé. A hajrá kezdetén aztán a szintén csereként beállt Del Piero került nagyon közel a gólszerzéshez, de fejjel csak a bal oldali kapufát találta el. Nem sokkal később Pepe Sorrentinót is megdolgoztatta végre, de a kapus megbirkózott a feladattal, kiütötte a labdát a bal alsó elől.

Az utolsó percekben aztán a Chievo kezében volt az irányítás, de hiába kerültek többször is Buffon kapujának közelébe nem találtak be.

A tabella másik éllovasa, az Udinese az Atalanta otthonában lépett pályára, ahol jól is játszott az első húsz percben, Torje révén többször is helyzetbe került, de a bergamóiak kontráiban is rendre benne volt a gólveszély. Cigarini, Denis és Padoin is eljutott lövésig, de a védők vagy Handanovic mindig menteni tudtak.

A szünet után fölénybe került a hazai csapat, főleg, miután Pinzi a 63. percben megkapta második sárgáját a vendégegyüttesből. A kontrajátékban azonban az Udinese is jó volt, Di Natale és Neuton is többször helyzetbe került. Gólt azonban egyik együttes sem tudott szerezni, így maradt a 0-0-s döntetlen.

Ugyanez lett a végeredmény még két mérkőzésen ezen a délutánon, így a Juventus és az Udinese továbbra is a tabella élén állnak, immár 12-12 ponttal.

Serie A
7. forduló
Atalanta-Udinese 0-0
kiállítva: Pinzi (63. - Udinese)
Cagliari-Siena 0-0
Chievo-Juventus 0-0
Genoa-Lecce 0-0
kiállítva: Kaladze (81. - Genoa)
Novara-Bologna 0-2 (0-1)
gólszerzők: Ramirez (45.), Acquafresca (64.)