Serie A

Klose szakította meg a Roma sorozatát, a Lazio nyerte a rangadót

Jó, lendületes játékot hozott a Lazio-Roma fővárosi rangadó az olasz bajnokság hetedik fordulójában. A bordó-sárgák gyorsan vezetést szereztek, de több védelmi hiba után emberhátrányba kerültek, és az égszínkékek egyenlíteni tudtak. A nagy tempójú második félidőben a Lazio állt közelebb a győzelemhez, és a hosszabbításban Klose el is döntötte a találkozót.

Sokkal jobban kezdett a papíron idegenben játszó Roma, és már az ötödik percben meg is szerezte a vezetést. Pjanic pöccintette Osvaldo elé a labdát a Lazio tizenhatosán, a csatár pedig a kapu bal alsó sarkába passzolta azt Marchetti mellett. (1-0)

A következő néhány percben is a Farkasok voltak fölényben mezőnyben, de az első negyedóra végétől egyre több bizonytalan megmozdulást mutattak be, az égszínkékek pedig egyre többször szereztek labdát az ellenfél térfelén. Ezekből Hernanes került többször is lövőhelyzetbe, és volt is olyan kísérlet, amit Stekelenburg csak nehezen, másodszorra tudott megszelídíteni. 

Közben azért a Roma is ki tudott alakítani egy-egy lehetőséget, amikor ugyanis eljutott Pjanichoz, Osvaldóhoz vagy Krkichez a labda a Lazio térfelén, akkor az említett hármas általában veszélyesen rá tudott gyorsítani a Sasok védelmére. A 27. percben egy ilyen esetnél Osvaldo esett hasra kis híján a labdában az üres kapuval szemben, majd Biava mentett előle, a 41. percben pedig Krkic lőtt kevéssel Marchetti kapuja mellé.

Miroslav Klose örül a Lazio-Roma Serie A-mérkőzésen lőtt győztes góljának a Stadio Olimpicóban 2011 októberében

A második játékrészt a Lazio kezdte sokkal jobban, Cissé és Klose is többször kiléphetett volna Kjaer és Heinze között, a középső védők háromszor is csak szerencsével tudtak menteni. Negyedszer már csak szabálytalanul, amikor Brocchi indult volna meg középen, Kjaer pedig megrántotta a karját a tizenhatoson belül az 50. percben. A játékvezető jogosan tizenegyest ítélt, és ki is állította a dán hátvédet. A büntetőt Hernanes magabiztosan lőtte a jobb alsóba. (1-1)

Érdekes módon a "hazaiak" csak néhány percig tudták az emberelőnyükből adódóan ráerőltetni az akaratukat ellenfelükre, rövidesen átvette a Roma az irányítást, és bő tíz percen keresztül többet birtokolta a labdát. Helyzetet azonban nem tudott kialakítani a bordó-sárga együttes, ehelyett egy szöglet után Klose került közel a gólszerzéshez, a felső lécre fejelt a 70. percben. Ebben az időszakban már újfent a Lazio volt fölényben, sorra végezhettek el szögleteket Ledesmáék.

A hajrára kicsit rápihentek a csapatok, de az utolsó perceket Cissé fantasztikus kapáslövése nyitotta meg, a francia csatár a jobb oldalról telibe lőtte a jobb kapufát.

A folytatásban nem nagyon tudtak helyzeteket kialakítani a csapatok, már-már úgy tűnt, döntetlennel ér véget a mérkőzés, amikor a hosszabbításban Miroslav Klose a leshatáron kapott labdát, lekezelte és higgadtan begurította Stekelenburg mellett a kapuba. (2-1)

A Romának már nem maradt ideje arra, hogy erre a momentumra reagáljon, így öt sorozatban elveszített találkozó után nyerni tudott a Lazio, és így szorosan felzárkózott a Juventus és az Udinese mögé a tabellán. 

Serie A
7. forduló
Lazio-Roma 2-1 (0-1)
gólszerzők: Hernanes (51. - büntetőből), Klose (90+3.), illetve Osvaldo (5.)
kiállítva: Kjaer (50. - Roma)