Vívó-vb

Már az elődöntőben jár a férfi párbajtórcsapat

Harmadik mérkőzésén is jó teljesítményt nyújtott, így bejutott az elődöntőbe a magyar férfi párbajtőr-válogatott a cataniai vívó-világbajnokságon.

Mindjárt azzal kezdődött a kínaiak elleni negyeddöntő, hogy Somfai 4-3-ra legyőzte a 2006-ban egyéni világbajnok Vang Lejt (Wang Lei), aztán folytatódott úgy, hogy Boczkó két tust adott Csinnek (Jin) és egyet sem kapott tőle. Ezután Imre megverte Lit, ezzel az első kör után 11-6 volt az állás. A harmadik asszó közben technikai hiba miatt szünet volt, mind a négy páston állt a mérkőzés, s később is többször le kellett állni, mert hol ezzel volt baj, hol azzal az eredményközlő rendszerben.
   
A magyarok továbbra is pluszokkal zártak, Somfai, Imre és Boczkó is megnyerte következő párharcát. A lelátón örömmel nyugtázta a magyar tábor a különbség növekedését, a legnagyobb szurkoló a csapat korábbi tagja, az egyéniben 2007-ben világbajnok Kulcsár Krisztián volt. A siker kulcsát fogalmazta meg, amikor Imrének egy találata után azt kiabálta be: "ugyanilyen türelmesen, okosan".
   
Majdnem végig tartották is ehhez magukat a magyarok, a nyolcadik asszóban azonban Somfai beleszaladt egy adok-kapokba, 14-9-es vereséget szenvedett Litől. Zárásként Boczkó ment fel a pástra, aki Vanggal szemben taktikusan őrizte meg az előnyt, majd lefelé jövet nagyon leszúrta Somfait.
   
A lényeg, hogy elődöntőbe jutott a csapat, ahol a cataniai egyéni vb-győztest, illetve a pekingi olimpiai bajnokot is felvonultató olaszokon túljutott svájciakkal kell majd mérkőzni.
   
A magyar válogatott negyedik tagja, Szényi Péter a kínaiak ellen sem vívott.

Eredmények:
A 32 között:
Magyarország-Üzbegisztán 45-27
(Boczkó plusz 8, Imre plusz 4, Somfai plusz 3, Szényi plusz 3)
A 16 között:
Magyarország-Venezuela 45-23
(Boczkó plusz 11, Imre plusz 8, Somfai plusz 3)
Negyeddöntő:
Franciaország-Németország 45-41
Koreai Köztársaság-Norvégia 45-33
Svájc-Olaszország 36-33
Magyarország-Kína 45-37
(Imre plusz 6, Boczkó plusz 5, Somfai mínusz 3)