Férfi kézilabda BL

A játék elég lett volna, az erő kevés volt a Szegednek a León ellen

Hazai pályán szenvedett vereséget a Pick Szeged férfi kézilabda-csapata a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. A magyar együttes jól kezdett a spanyol Ademar León ellen, de már az első félidő végén látszott, hogy a sérülések miatt nagyon szűk keretnek erőnléti gondjai lehetnek, és ez a második félidőben be is igazolódott.

Egy-egy kapusbravúrral kezdődött a mérkőzés, majd Zubai szerezete meg az első gólt. Ezt Di Panda gyorsan kiegyenlítette, de hamarosan két-három gólos előnybe tudott kerülni a Szeged. A vendégek sokáig nem nagyon tudtak mit kezdeni azzal, hogy Vadkerti Attila zavaróban védekezett velük szemben, illetve nem tudták tartani Frantisek Sulcot, Zubai Szabolcsot és a nagyszerű passzokkal kezdő Lékai Mátét.

A Pick Szeged játékosai védekeznek az Ademar León játékosa ellen a két csapat Bajnokok Ligája mérkőzésén az Újszegedi Sportcsarnokban 2011 októberében

Az első félidő középső harmadában négygólos is volt a hazai előny, utána azonban elkezdett csökkenni. Skaliczki László nem nagyon tudott cserélni, hiszen sok a sérült a csapatban, míg az Büszke vagyok a csapatomra, hiszen utolsó energiatartalékait is mozgósította. Feltaláltuk az átlövő nélküli játékot, amit tudtunk tartani egy darabig. Fero Sulc volt egyetlen, aki átlövésben jól tudott teljesíteni. A védekezéssel azonban nem voltam elégedett, több öngóllal felérő hibát is elkövettünk, amiknek köszönhetően könnyedén találhatott be az ellenfél. De így is küzdöttek, hajtottak a fiúk. Skaliczki Lászlóellenfél edzőjének volt lehetősége forgatni a csapatát. Hiába kért időt a magyar vezetőedző, több hibát is elkövettek a hazai játékosok - például az utolsó pillanatokban elveszítették a labdát -, aminek köszönhetően egyenlített a León, 16-16-tal mentek pihenőre a csapatok.

A második félidő elején teljesen beragadt a Szeged, az első gólt csak 6 perc 28 másodperc után sikerült megszerezni, ekkorra a spanyolok már négyszer betaláltak. A vendégelőny tovább nőtt, 26-20 is volt az állás a León javára, ekkor azonban kisebb csoda történt: Mikler védéseinek és a jó védekezésnek, valamint a gyors lerohanásoknak köszönhetően 26-24-re feljött a Pick. Ez azonban végképp felőrölte a játékosok erejét, hiába kért újra időt Skaliczki mester, lépésről lépésre újra elhúztak a spanyolok.

Az utolsó percekben már csak a vereség mértéke volt a kérdés, végül 35-31-re nyerte meg a találkozót az Ademar.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája
D csoport
Pick Szeged-Reale Ademar León 31-35 (16-16)
a magyar csapat gólszerzői: Sulc 10, Zubai 5, Buday 5, Lékai 4, Prodanovics 2, Nagy N. 1, Bajorhegyi 1.