Bundesliga

A Bayern gyorsan döntött, Hajnal gólpasszt adott a győztes Stuttgartban

A Bundesliga kilencedik fordulójában könnyed győzelmet aratott a Bayern München a Hertha BSC ellen, a Bayer Leverkusen idegenben, emberhátrányban szerzett pontot, a Hajnal Tamással felálló Stuttgart a Hoffenheimet győzte le.

Bayern München-Hertha BSC

Ribéry már a második percben óriási ziccerbe került a Hertha kapuja előtt, de akkor még túljátszotta a helyzetet, az ötödik minutumban azonban már gólpasszt adott Mario Gómeznek. A Bayern a saját térfelén szerzett labdát, majd a francia szélső és a német csatár villámgyorsan végig vittek egy akciót, aminek a végén utóbbi a tizenhatoson kívülről, nem túl keményen, de annál pontosabban lőtt a jobb alsóra, Kraft pedig nem tudott leérni. (1-0)

A korábbi Bayern-kapus két perc múlva pedig nem tudott kiérni. Mármint a kapujából a mozizó védői közé, akik végignézték, hogy Boateng jobbról beadott, középen pedig érkezett Ribéry, aki a hálóba pöccintette a labdát. (2-0)

A Bayern München játékosai ünneplik góljukat a Hertha BSC elleni Bundesliga-mérkőzésen 2011 októberében.

Még negyedóra sem telt el, és máris úgy tűnt, hogy megalázó lehet a különbség a meccs végén. Ribéry a 13. percben is a bal oldalról gurította középre a labdát, csak ezúttal nem Gómez, hanem Schweinsteiger lőtt a jobb alsóra, Kraft pedig megint nem tudott védeni. (3-0)

A folytatásban is uralták a játékot a Bajorok, de újabb gólt sokáig nem tudtak szerezni. A 69. percben aztán újra megtört a Hertha, Gómez tizenegyesből szerezte második találatát. (4-0)

Újabb mérkőzést tudott le kapott gól nélkül Manuel Neuer, a bajorok portása, ezzel már 1108 perce érintetlen a hálója. Utoljára a szezonnyitó Borussia Mönchengladbach elleni találkozón kellett maga mögé nyúlnia a Schalkétől a nyáron érkező német válogatott kapusnak. A Bayern győzelmével a tabella élén áll, és a Mönchengladbach döntetlenjének köszönhetően öt pontra növelte az előnyét.

Mönchengladbach-Leverkusen

Kevés helyzetet hozott a mérkőzés első szakasza, de amint beindultak a fiúk, szinte azonnal gólt is láthatott a közönség. A 20. percben egy szöglet után Ballack csúsztatta meg a labdát a rövid oldalon, a hosszún pedig remekül érkezett Reinartz, és védője szorításában is a hálóba pofozta a játékszert. (0-1)

A folytatásban a nagyobb helyzeteket a hazaiak alakították ki, és ennek a második játékrész közepén lett eredménye. Reus szedett össze egy hosszú indítást, elvitte a labdát ter Stegen mellett, és a kapuba gurított. (1-1)

Nem sokkal később Castro kiállíttatta magát a vendégegyüttesből, és az újabb hazai gólra sem kellett sokat várni. Ezúttal Herrmann indult meg egyedül, a kapus felett pedig átemelte a labdát, és megszerezte a vezetést a 'Gladbachnak. (2-1)

A hazaiak a hajrában kiengedték a kezükből a győzelmet, hiszen Schürrle egyenlíteni tudott a 87. percben. (2-2)

A 'Gladbach a döntetlen után a bajnokság második helyén áll, a Leverkusen pedig a középmezőnyben tanyázik.

Mainz-Augsburg

Stieber Zoltán nem került be a Mainz keretébe, csapata pedig csak szenvedett, és végül ki is kapott. Az Augsburg ugyanis tizenegyeshez jutott a véghajrában, amit Callsen-Bracker belőtt. (0-1)

A Mainz vereségével egyre közelebb kerül a kiesőzónához, amelyben az Augsburg még ott van, de közelebb került a hazai csapathoz.

Stuttgart-Hoffenheim

A hazai együttes uralta az első félidőt is, de gólt csak a második elején tudtak szerezni. Akkor viszont szinte azonnal, Hajnal Tamás íveléséből Okazaki ugyan eléggé rossz helyzetbe keveredett a kapu elől a jobb oldalra, de így is a hálóba tudott lőni. (1-0)

A hajrá kezdetén eldőlni látszott a mérkőzés, Pogrebnyak a 77. percben büntetőből növelte a Stuttgart előnyét. (2-0) A továbbiakban nem történt említésre méltó esemény, győzött a hazai gárda, amivel átmenetileg a negyedik helyre jöttel fel a svábok a tabellán.

Wolfsburg-Nürnberg

A Farkasok már a mérkőzés első perceitől jobbak voltak, több helyzetet is ki tudtak alakítani, a vezetést pedig a 24. percben szerezték meg. Ekkor Dejagah ment el a jobb oldalon, középre ívelt, Stephan rosszul lépett ki a kapujából, alányúlt a labdának, így Mandzukic az üres hálóba tudta azt fejelni. (1-0)

A játék képében nem nagyon volt benne, de a 70. percben egyenlíteni tudott a Nürnberg Eigler révén. (1-1)

A hazai győzelem azonban így sem maradt el, hiszen büntetőt tudott kiharcolni a Wolfsburg, amit Mandzukic értékesített a 83. percben. (2-1)

Bundesliga
9. forduló
Bayern München-Hertha BSC 4-0 (3-0)
gólszerzők: Gómez (5., 69. - büntetőből), Ribéry (7.), Schweinsteiger (13.)
Mönchengladbach-Leverkusen 2-2 (0-1)
gólszerzők: Reus (65.), Herrmann (72.), illetve Reinartz (20.), Schürrle (87.)
kiállítva: Castro (68. - Leverkusen)
Mainz-Ausburg 0-1 (0-0)
gólszerző: Callsen-Bracker (88. - büntetőből)
Stuttgart-Hoffenheim 2-0 (0-0)
gólszerzők: Okazaki (48.), Pogrebnyak (77. - büntetőből)
Wolfsburg-Nürnberg 2-1 (1-0)
gólszerzők: Mandzukic (24., 83. - büntetőből), illetve Eigler (70.)