Vívó-vb

Nem jutott elődöntőbe a férfi kardcsapat

  • MTI

A Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Lontay Balázs, Nemcsik Zsolt négyesnek a címvédő legyőzésével nyílt volna út az éremszerzéshez, erre azonban a páston mutatott teljesítmény alapján nem sok esélye volt.

Az első három asszó közül kettőt az oroszok nyertek - Szilágyi Resetnyikovtól, Lontay Jakimenkótól kapott ki -, s egyedül Decsi tudott hozni egy döntetlent Bikovval szemben. Utóbbi kardozót ezután le is cserélték, helyére Kovaljov állt be. Mielőtt azonban pástra lépett volna, Lontay két tussal jobbnak bizonyult Resetnyikovnál, ezzel 9-15-ről 16-20-ra módosult az állás. Ekkor jött Kovaljov, aki beszedett néhány találatot Szilágyitól, de aztán magára talált, és 5-3-ra hozta ki a párharcot, ezzel összesítésben hatra nőtt a különbség (19-25). Próbálkozott a magyar válogatott, többször is úgy tűnt, sikerül közel kerülni az ellenfélhez - Decsi például hozott egy tust Jakimenko ellenében -, de 25-30 után újabb három magyar vereség következett.

Jó hír, hogy az olimpiai kvalifikációért a magyarokéval nagyjából megegyező helyzetből küzdő franciák a negyeddöntőbe sem kerültek be, kedvezőtlen viszont, hogy a hasonló cipőben járó fehéroroszok legyűrték a románokat, és már a legjobb négy között vannak. Figyelni kell az ukránokra is, akik ugyancsak az 5-8. hely valamelyikén végeznek a vb-n. A következő csata éppen ellenük következik majd.