Vívó-vb

Negyeddöntőbe jutottak női tőrözőink

  • MTI

A japánokkal szemben kiharcolt győzelemmel negyeddöntőbe jutott a magyar női tőrválogatott a cataniai vívó-világbajnokságon.

A Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella, Kreiss Fanny összeállítású csapatnak egyáltalán nem volt könnyű dolga az olasz edző irányította, szívós ázsiaiakkal szemben. Mohamed rögtön kikapott 2-0-ra Szugavarától, Varga 5-2-vel fordított, Kreiss viszont beleszaladt egy 6-1-es vereségbe (6-10). Varga megint eredményesen vívott, Mohamed is plusszal zárt, a Kreiss helyére beállt Knapek pedig csak egy tussal kapott ki (19-18).

Ekkor már egyre nehezebben estek a találatok, többnyire a magyaroknál volt az előny, de a japánok egy darabig mindig egyenlítettek. Az utolsó körben Varga döntetlent vívott, majd Knapek is, de őt párjával, Szugavarával együtt idő előtt pihenni küldték passzivitás miatt. A záró asszó 24-23-ról indult, ebben Mohamed két szép tussal gyorsan növelte az előnyt, és kedvező helyzetét eredményesen használta ki a hátralévő időben, melyben igen sok - összesen 16 - találat esett, 10-6-os megoszlásban. A negyeddöntőben az olaszok következnek.

Vívó-vb
a 16 között
Magyarország-Japán 34-29
(Varga plusz 7, Mohamed plusz 4, Knapek mínusz 1, Kreiss mínusz 5)