Úszás

Michael Phelps indul a berlini Világkupán

  • VNA

A tizennégyszeres olimpiai bajnok Michael Phelps október végén elindul a berlini úszó Világkupán, ahol akár nagy riválisa, Paul Biedermann ellen is úszhat.

Csütörtökön visszaigazolta részvételi szándékát Michael Phelps, így október 22-23-án Berlinben láthatja őt versenyezni a német közönség. Az amerikai úszó most másodszor vesz részt a német főváros versenyén. Két éve textil ruhában úszott az akkor még a cáparuhában versenyző riválisok ellen, így akkor többen is legyőzték őt Berlinben. Az egyelőre még nem dőlt el, hogy Phelps gyorsúszásban összecsap-e majd a németek világbajnokával, Paul Biedermann-nal, arról ugyanis még nem született döntés, hogy a két úszó pontosan mely számokban vesz majd részt a kétnapos versenyen.

Michael Phelps ugyan a pekingi olimpia után hosszabb szünetet iktatott be pályafutásába, de az utóbbi hónapokban ismét kezd formába lendülni, az idei sanghaji világbajnokság után pedig immáron 26-szoros világbajnoknak mondhatja magát. A minden idők legsikeresebb úszójának számító Phelps korábbi bejelentése értelmében a londoni olimpia után befejezi úszó pályafutását.