EURO 2012

Capello kihagyhatja az Eb-re utazó angol keretből Rooneyt

Angol sajtóforrások szerint Fabio Capello erősen gondolkozik azon, hogy Wayne Rooneyt nem nevezi a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó-Európa-bajnokságra.

Rooney otthon maradhat - Fotó: AFP

Mivel az angol válogatott támadója a jelen állás szerint a kontinensbajnokság csoportkörében egyáltalán nem léphet pályára, a szövetségi kapitány lehet, hogy nem is nevezi őt. Az olasz szakember a hírek szerint folyamatosan "agyal" azon, hogy otthon hagyja-e Rooneyt vagy vigye magával a jövő évi Eb-re. Az ügyben az 1966-ban világbajnokságot nyerő George Cohen is megszólalt.

„Fabio Capellónak más valakit kell választania Wayne Rooney helyett. Időpazarlás lenne olyan játékost kivinni az Eb-re, akit nem lehet pályára küldeni” - mondta az egykori kőkemény védő.

Mint ismert, az Európai Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága három mérkőzésre tiltotta el Wayne Rooneyt, az angol válogatott támadóját, aki múlt pénteken, a Montenegró elleni Eb-selejtezőn a kiállítás sorsára jutott. Az ominózus összecsapáson a 25 éves játékos a 74. percben egy teljesen ártalmatlan szituációban durván szabálytalankodott, amiért a játékvezető azonnal felmutatta neki a piros lapot.