Bundesliga

Brémában tíz emberrel is gólt rúgott a Dortmund - legyőzte a Werdert

A Bundesliga 9. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén a címvédő Borussia Dortmund 2-0-ra nyert a Werder Bremen otthonában, úgy, hogy Ivan Perisicet a játékvezető a 47. percben kiállította.

Perisicsék öröme -
A két csapat tavaszi mérkőzésén 2–0-ás brémai siker született, de akkor a BVB már megnyerte a bajnoki címet. A forduló előtt a Werder a második, míg a címvédő a hatodik helyen állt, de egy esetleges vendégsikerrel a Dortmund beérhette az idei évben remekül kezdő brémaiakat.

A hazai csapat kezdte aktívabban a mérkőzés, de Pizzarróék próbálkozásai nem igazán jelentettek komoly gólveszélyt Wiedenfeller kapujára. A mezőnyjáték dominált az első félórában, de a dortmundi gépezet szemmel láthatóan ezúttal sem működött olyan olajozottan, mint tette azt a tavalyi évben. Aztán mégis Jürgen Klopp együttese jutott előnyhöz: a 41. percben a horvát Ivan Perisic kapott egy labdát a tizenhatoson belül, és mivel a hazaiak védője nem rontott rá, tolt egyet a labdán, és kegyetlenül nagy gólt ragasztott a Werder hálójába (0-1)


A fordulás után ismét Perisic volt a főszereplő, de ezúttal negatív értelemben: a 47. percben egy rossz ütemű becsúszás után Meyer játékvezető felmutatta a horvátnak második sárgalapját, így a gólszerző idejekorán volt kénytelen befejezni a mérkőzést. Az első félidőben látottak alapján ekkor még bízhattak a brémai szurkolók a győzelemben, de nem hogy fordítás, még az egyenlítés sem jött össze a kedvenceknek. Ugyan a 67. percben eljutottak egy kapufáig, de a tíz emberrel a mezőnyben teljesen alárendelt szerepet játszó Dortmund a 71. percben Owomoyela révén megduplázta előnyét (0-2). A Werder játékosai talán lélekben ekkor már feladták a mérkőzést, mert a hátralévő időben komoly gólhelyzetet már nem sikerült kialakítaniuk.

Győzelmével a Borussia Dortmund feljött a második helyre a tabellán, míg a Werder Bremen lecsúszott a negyedik pozícióba.

Bundesliga 9. forduló
Werder Bremen -Borussia Dortmund 0-2 (0-1)
Bréma, Weserstadion, vezette: Florian Meyer.
WERDER: Mielitz - Papasztatopulosz, Naldo, Wolf (Wagner, 73.), Schmitz - Bargfrede (Ekici, 63.) - Fritz, Hunt - Marin - Rosenberg, Pizarro. Vezetőedző: Thomas Schaaf.
DORTMUND: Weidenfeller - Owomoyela, Szubotics, Hummels, Löwe - S. Bender, Gündogan (Kehl, 74.) - Grosskreutz, M. Götze (Letnerr 89.), Perisic - Lewandowski (Lucas 88.) Vezetőedző: Jürgen Klopp.
Gólszerző: Perisics (42.), Owomoyela (71.)
Sárga lap: Wolf (16.), ill. Perisics (38.), Szubotics (45+1.)
Piros lap: Perisics (47.)