Bundesliga előzetes

A címvédő Dortmund utolérné a szökni vágyó Brement

A válogatott mérkőzések miatti szünet után a kilencedik fordulóval folytatódik a német labdarúgó-bajnokság. Pénteken egy igazi rangadót láthatnak a Bundesliga-rajongók: a második helyen álló Werder Bremen vendége a címvédő Borussia Dortmund lesz.

A két csapat tavaszi mérkőzésén 2–0-ás brémai siker született, de akkor a BVB már megnyerte a bajnoki címet. Az idei bajnokságot ugyanakkor nem kezdte jól Jürgen Klopp együttese, jelenleg a hatodik helyen állnak, hat ponttal a listavezető Bayern München előtt. A dortmundiak péntek esti győzelmük esetén pontszámban utolérnék a Werder Brement, amennyiben viszont hazai siker születik, hat pontra duzzadhat Marko Marinék előnye.

A Werder Bremen idei szereplése viszont igazi sikertörténet, hiszen a tavaly kiesés elől menekülő együttes most a tabella második helyén áll. Thomas Schaaf, a brémaiak „örökös” edzője közönségszórakoztató összecsapást vár.

„Amennyiben a körülményeket figyelembe vesszük, remek mérkőzésre van kilátás, de nem ígérek semmit. Mindent megteszünk a látványos futball érdekében. Sose játszunk döntetlenre, mindig győzni akarunk.”

Nagy küzdelem várható péntek este - Fotó: AFP

Schaaf ugyanakkor nem lehet teljesen magabiztos, mert a kanadai táblázatot kilenc ponttal vezető Claudio Pizarro csak csütörtök este érkezett meg a perui válogatott két vb-selejtezője miatt.

„Évek óta így van ez, és tudja, hogy szüksége van pihenésre. Nem egyszerű hosszú utakat abban a tudatban megtenni, hogy rögtön topformában kell játszanod” - mondta az 50 éves szakember, aki Tim Wiesére és Marko Arnautovicra eltiltása miatt nem számíthat.

Jürgen Klopp nem fukarkodott a dicséretekkel az összecsapás előtt, jó véleménnyel van az ellenfélről.

„A Bremené az év nagy visszatérése - kezdte a 44 esztendős mester. - Kifejezetten jól és lendületesen játszanak. Újra megtalálták azt a formát, ami az elmúlt években repítette őket.”

A BVB-nél Jakub Blazczykowski és Lukasz Piszczek is kisebb rúgásokat kaptak a válogatott mérkőzések során, Mario Götze pedig a német válogatott edzésén szenvedett kisebb sérülést, de felépülhet péntek estig. A balhátvéd Marcel Schmelzer izomsérülése miatt biztosan nem léphet pályára, de a paraguayi Lucas Barrios három hónapos kényszerpihenő után visszatérhet.

Bundesliga
9. forduló
Werder Bremen – Borussia Dortmund 20:30 (Eurosport2)
Hathárom-tipp: X