EURO 2012

Rooneyval kíméletlen volt az UEFA, mindhárom csoportmeccsről eltiltották

  • Hatharom.hu-MTI

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága három mérkőzésre tiltotta el Wayne Rooneyt, az angol válogatott támadóját, aki múlt pénteken, a Montenegró elleni Eb-selejtezőn a kiállítás sorsára jutott.

Wolfgang Stark játékvezető mutatja fel a piros lapot Wayne Rooneynak a Montenegro-Anglia Európa-bajnoki selejtezőn Podgoricában 2011 októberében

Miután az angolok egyenes ágon kijutottak a jövő évi, lengyel-ukrán közös rendezésű kontinensviadalra, a csütörtöki döntés azt jelenti, hogy a Manchester United futballistájának mindhárom csoportmérkőzést ki kell majd hagynia az Eb-n.

Rooney fellebbezhet a döntés ellen.

Az ominózus összecsapáson a 25 éves játékos a 74. percben egy teljesen ártalmatlan szituációban durván szabálytalankodott, amiért a játékvezető azonnal felmutatta neki a piros lapot. Angliában az elmúlt hétvégén emiatt nem is a továbbjutás, hanem a csatár eltiltása volt a fő téma. Az angol szövetség hivatalos levélben kampányolt az UEFA-nál Rooney minél enyhébb büntetéséért, de úgy tűnik, a fegyelmi bizottságot ez egyáltalán nem hatotta meg.