Kosárlabda

Hanga második meccsén már 14 pontig jutott - videó

  • MTI

Az első két fordulóban remek játékkal tette le névjegyét a spanyol kosárlabda-bajnokságban Hanga Ádám, aki a nyáron igazolt a Manresa csapatához.

A válogatott hátvéd szerda este Facebook-oldalán tette közzé, hogy a nyitókörben a Badalonának dobott hét pontja után a madridi Fuenlabrada ellen szintén megnyert találkozón 23 perc alatt már - együttese második legjobbjaként - 14 pontot szerzett. Előbbi meccsen bemutatott egyik látványos szerelése ráadásul bekerült a forduló legszebb hét mozzanatát összegyűjtő válogatásba is.

"A jó szezonrajt nagyon fontos egy olyan kiscsapatnak mint a Manresa, amely tavaly 0/6-tal kezdte az idényt" - nyilatkozta az MTI-nek csütörtökön Lóránt András, Hanga menedzsere. "Hétvégén kint jártam Ádámnál, és a helyszínen tekintettem meg a nyitómeccset. Az edzők elégedettek a munkájával, és a beilleszkedés is megfelelően zajlik. Védekezésének fejlesztésén sokat dolgoznak az edzői külön is, emellett a fizikai erőnlétének javítására koncentrálnak. Ádám szerdai remek játéka pedig még motiváltabbá teszi őt, hiszen tudja, hogy sok munka áll még előtte."

Hangáék vasárnap a Blusens Monbus vendégei lesznek, a 18 csapatos spanyol bajnokságban a Manresa mellett két forduló után mindössze három klub áll két győzelemmel.