Kézilabda

Sulic nem lesz válogatott, amíg Goluza a kapitány

  • handball-planet.com

Az MKB Veszprém horvát beállósa addig nem kíván hazája válogatottjában játszani, amíg Slavko Goluza a férfi csapat szövetségi kapitánya.

A 32 éves Renato Sulic a horvát Vecernji Listnek nyilatkozva tette ama kijelentését, miszerint nem kíván a közeljövőben Horvátország színeiben pályára lépni. "Amíg Goluza a kapitány addig velem ne számoljanak. A vb előtt kirakott a csapatból pedig egészséges voltam és nagyon szerettem volna Svédországban játszani" - mondta a veszprémiek beállósa, akinek Goluza elődjével, a legendás Lino Cervarral is "meggyűlt" a baja, hiszen egy idő után nála sem számított válogatott játékosnak.

Az MKB Veszprém egyik húzóemberének azért nehéz a válogatottnál a helyzete, mert Igor Vori személyében a világ egyik legjobb beállósával kell megküzdenie a csapatba kerülésért.

A kétszeres olimpiai bajnok Goluza a 2000-es évek elején szintén kézilabdázott a Veszprém csapatában, de úgy tűnik, ez a közös vonás nem hozta közelebb egymáshoz az egykori csapattársakat.

Sulic alapembernek számít az MKB Veszprém együttesében, mind a bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában rendre csapata legjobbjai közé tartozik. A magyar bajnokhoz 2015-ig köti érvényes szerződés 2003-as világbajnokságon aranyérmes beállóst.