Bulvár

Paolo di Canio két mérföld helyett egy félmaratont futott

Az angol negyedosztályú Swindon Town menedzsere, az olasz Paolo di Canio örömfutáson indult, de két mérföld helyett egy teljes félmaratont teljesített a vasárnap jótékony célra rendezett versenyen. Bár rájött a tévedésre, mint mondja, nem állhatott meg.

A brit BBC tudósítása szerint az angol negyedosztályú Swindon Town olasz menedzsere, az olasz Paolo di Canio tévedésből lefutotta a helyi félmaraton távját a kétmérföldes örömfutás helyett, amelyen elindult.

Paolo di Canio, a Swindon Town olasz menedzsere
A 43 éves Di Canio fújta meg az indulást jelző kürtöt a vasárnapi 13,1 mérföldes (mintegy 21 kilométeres) főversenyen, majd a rövidebb táv ratjvonalához állt maga is, hogy részt vegyen a jótékonysági céllal megrendezett örömfutáson. Fél mérföld megtétele után azonban, egy véletlen jobbkanyar megtételét követően rossz irányba haladt tovább, lefutva végül a félmaratont, összesen 1 óra 49 perc alatt, mindössze 36 perccel elmaradva a győztes mögött.

„Nem állhattam meg, ki kellett állnom a próbát. Három lehetőség volt, eredetileg az örömfutást választottam, de aztán véletlenül rossz irányba fordultunk. Folytattuk a futást, mentünk az első csapat után. Tévedésből végül lefutottuk a teljes félmaratont, és még 800 métert. A végén nagyon örültem, mert nem álltam meg, egy pillanatra sem. Nem voltam készen erre, de mégsem álltam meg. Boldog vagyok, de azért nagyon nehéz volt” – nyilatkozta a BBC-nek Di Canio.