Profi boksz

Haye abbahagyná, de Klicskóék még visszahívnák a ringbe

A WBA korábbi nehézsúlyú világbajnoka, David Haye betartaná korábbi ígéretét, miszerint 30 éves kora után nem bokszol többé, legutóbbi legyőzőjének, Vlagyimir Klicskónak a bátyja, Vitalij azonban szeretné meggyőzni őt és a menedzsmentjét arról, hogy 2012-ben vállaljon még egy meccset ellene.

David Haye ül a padlón, miután Vlagyimir Klicsko leütötte kettejük hamburgi mérkőzésén 2011 júliusában

Haye júliusban veszítette el világbajnoki címét, miután egyértelmű pontozásos vereséget szenvedett Hamburgban Vlagyimir Klicskótól. Saját állítása szerint a teljesítményében szerepet játszott az is, hogy sérült volt az egyik lábujja, azonban így is le kellett mondania arról, hogy  a különböző szervezetek nehézsúlyú világbajnoki öveit egyesítheti, hiszen nem tudta megszerezni az ifjabbik Klicskótól a WBO, az IBF és az IBO trófeáit.

Ráadásul úgy tűnik, korábbi ígéretét is beváltja, és mivel október 13-án betölti a 31. életévét, visszavonul. E-mailben arról értesítette ugyanis a brit szövetséget, hogy nem kéri a versenyengedélye megújítását.

Ennek ellenére az idősebbik Klicskó-fivér menedzsmentje még mindig értékes ellenfélnek tartja Haye-t, és szeretnék megnyerni egy 2012-es mérkőzésre. Bernd Boente, az ukrán menedzsere ugyanis állítása szerint kapcsolatban áll Adam Booth-szal, Haye edzőjével, aki szerint van esély arra, hogy meg tudnak egyezni az összecsapásról.