Magyar válogatott

Ha a következő vb-n nem is, a 2016-os Eb-n ott kell lennünk - Csányi Sándor

  • MTI

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke szerint a várakozásokhoz képest nagyon jól szerepelt a válogatott a kedden befejeződött Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

"Jó lett volna győzelemmel búcsúzni, a drukkerek megérdemelték volna ezt a sikert, de a döntetlennek is örülni kell" - mondta Csányi Sándor az m1 Az Este című műsorában a Puskás Ferenc Stadionból, a finnek elleni gól nélküli döntetlent követően.

A sportvezető szerint a mostani csapat jó alapját képezheti az elkövetkezendő évek válogatottjának, hiszen annak ellenére szerepelt kifejezetten jól a selejtezősorozatban, hogy rengeteg sérülés nehezítette a szakvezető dolgát. Szerinte például a mostani meccsen nagyon hiányzott Rudolf Gergely ahhoz, hogy az elmúlt mérkőzéseken  megszokott jó támadójátékot nyújtsa Egervári Sándor szövetségi kapitány együttese.

"Nem mondanám, hogy az új MLSZ munkájának eredménye a válogatott jobb szereplése, legfeljebb annyi érdeme van benne, hogy új szövetségi kapitányt nevezett ki a csapat élére. Az ő munkáját dicsérik az eredmények" - mondta Csányi, aki szerint a sportág tömegesítése mellett az az MLSZ feladata, hogy a következő másfél évben minél több új játékos kerüljön a szakvezető látókörébe.

A jövő ősszel rajtoló, 2014-es világbajnoki selejtezősorozatról úgy vélekedett, hogy a magyar válogatott rendkívül nehéz csoportba került, de az "nem kérdés, hogy a 2016-os Európa-bajnokságon, amelyen már 24 csapat szerepelhet majd, a magyarnak ott kell lennie, méghozzá erős együttessel".

A Puskás Ferenc Stadionra vonatkozó kérdésre Csányi úgy válaszolt, hogy a találkozón beszélt Orbán Viktor miniszterelnökkel, aki azt a tájékoztatást adta neki, hogy a kormány szerdán tárgyalja a létesítmény fejlesztési ügyét.

A teljes interjút alább megtekintheted