Forma-1

Vettel és a villámcsapás - nemzetközi sajtóvisszhangok

  • MTI

A nemzetközi sajtó elsősorban Sebastian Vettelnek, a Red Bull német pilótájának címvédéséről, illetve a Forma-1 legfiatalabb kétszeres világbajnokának egész évben nyújtott teljesítményéről írt a vasárnapi Japán Nagydíj másnapján.

Nemzetközi sajtóvisszhangok
Vettel világbajnoki címét követően
Németország:
Bild:
"Ismét megcsinálta! Megvan a második világbajnoki cím! Sebastian Vettel a Forma-1 legfiatalabb kétszeres vb-győztese!"
Frankfurter Allgemeine Zeitung:
"Vettel a világbajnok. A főnök. A Forma-1 bajnoka úgy építette fel saját világát, ahogyan arra a sikerhez szüksége volt. Még csak 24 éves, de már jó ideje a boxutca megbecsült és mindenki által tisztelt személyisége."
Hamburger Abendblatt:
"Az osztályelső megkoronázása."
Stuttgarter Zeitung:
"Sebastian Vettel ismét történelmet írt."
Süddeutsche Zeitung:
"Ismét világbajnok. Sebastian Vettel négy futammal a vége előtt már megnyerte a 2011-es vb-címet."
Die Welt:
"Ez volt a második csapás."
 
Olaszország:
La Gazzetta dello Sport:
"Bravo! Vettel második világbajnoki címe Schumi-módra. Vettel 24 évesen mítosszá vált a Forma-1-ben. A riválisok is a bajnokot ünneplik. Hamilton csak bosszúságot okoz. Tönkretette Massa versenyét, de egyszer sem büntették meg. Botrány!"
Corriere della Sera:
"Vettel után Vettel, tökéletes év a Red Bull számára. A versenyautója egy rakéta, amit Vettel tökéletesen irányított a mennybe. Vettel ebben az idényben szinte hibátlanul teljesített, s csak morzsákat hagyott ellenfeleinek."
Corriere dello Sport:
"Vettel Schumacher eredményeit is túlszárnyalhatja. Az izgalmas Japán GP a nagy Vettel-fesztivállal zárult."
 
Spanyolország:
Sport:
"A német teljesen megérdemelten lett ismét világbajnok. Vettel és csapata ebben a szezonban majdnem tökéletes teljesítményt nyújtott."
El Mundo:
"A vasárnap sorozatban második világbajnoki címét nyert német úgy vonult be a Forma-1 történetébe, mint egy villámcsapás."
El País:
"Bebizonyította, hogy mennyire jó pilótává nőtte ki magát. Ő a jelenlegi Forma-1 rekordere és uralkodója."
 
Nagy-Britannia:
The Guardian:
"Vettel semmitől sem veszélyeztetett győzelme megmutatta, hogy a kiegyensúlyozott teljesítmény is lehet lebilincselő."
The Independent:
"Jenson Button egy pillanatra sem hagyott kétséget afelől, mennyire szeretné megnyerni a Japán Nagydíjat. Vasárnap valóra vált az álma. Végig uralta a versenyt, amelyen bátran, de teljesen hiábavalóan küzdött azért, hogy megakadályozza Sebastian Vettel sorozatban második világbajnoki címét."
Daily Telegraph:
"Vettel akár tíz évig is uralkodhat. Ha a továbbiakban is úgy versenyez, ahogyan eddig, senki sem fogja megállítani. Sőt, példaképe és honfitársa, Michael Schumacher korábban elérhetetlennek tűnő rekordjait, a 91 futamgyőzelmet és a hét vb-címet is megpróbálhatja megdönteni."
The Times:
"A világbajnoki cím megvédésével Vettel a legnagyobbak közé került."
 
Franciaország:
Libération:
"Vettel esetében feltűnő az érettsége, a technikai felkészültsége, a rátermettsége és a versenyeken mutatott okos vezetése. Egyszerűen kifogástalan pilóta."
Le Parisien:
"Vettel a koraérettség fenoménja. Olyan stílusban nyerte meg a világbajnoki címet négy futammal a zárás előtt, amelyet korábban csak a legtapasztaltabb pilótáktól láttunk. Ilyesmi Michael Schumacher óta senkinek sem sikerült a Forma-1-ben."
Le Figaro:
"Amikor Michael Schumacher annyi idős volt, mint most Vettel, a hétből még egyik vb-címét sem nyerte meg. +Baby Schumi+ már álmodhat arról, hogy a Forma-1-es történelem legnagyobb versenyzője legyen."
 
Ausztria:
Der Standard:
"Sebastian Vettel és az a bizonyos +fantasztikus év+."
Die Presse:
"Sebastian Vettel szerencsére sosem lehet Michael Schumacherhez hasonló. Bernie Ecclestone, a Forma-1 mindenható ura úgysem engedi, hogy valaki ismét hétszeres világbajnok legyen. Lehet, hogy Vettel és a Red Bull jövőre is jobb lesz a többieknél, de akkor már az újabb szabályváltoztatások kora jön el. Legrosszabb esetben Vettel egy riksával áll majd rajthoz."
Krone:
"Button Vettel-módra nyert Szuzukában."
 
Svájc:
Blick:
"Világbajnoki buli könnyek nélkül. Sebastian Vettel második vb-címének örülhetett Japánban, de szerette volna ezt megünnepelni pályafutása 20. futamgyőzelmével. Erről 2,066 másodperccel maradt le, a győztes Jenson Buttont (McLaren), valamint a Ferrari száguldó életbiztosítását, Fernando Alonsót kellett volna megelőznie."
Neue Zürcher Zeitung:
"Sebastian Vettel újra Forma-1-es világbajnok - most már egyértelmű, hogy nemcsak gyors, de rutinos is. Higgadtan érte el legfontosabb célját jóval a szezon vége előtt."