Barcelona

Puyolék nem akarják, hogy Guardiola elmenjen

A Barcelona csapatkapitánya a katalán rádiónak azt mondta, reméli, hogy Josep Guardiola marad a gránátvörös-kékek vezetőedzője.

Mint ismert, a Barcelonával néhány év alatt 12 címet is elhódító Pep Guardiola a múlt héten egy őszinte nyilatkozatában megpendítette esetleges távozását a katalán klub kispadjáról: "Ha még szeretnek és akarnak, akkor maradok. Ha egy nap már nem fogadnak el a játékosaim, vagy én nem fogadom el őket, akkor keresek másokat, akikkel meg tudom valósítani a terveimet".  A kijelentés megdöbbentette a csapatért szorítókat, de a klubelnök, Sandro Rossel is azonnal reagált Guardiola szavaira.

Puyol és Xavi is Guardiola maradását szeretné
"Mi nagyon nagyra értékeljük őt. A klub történetének messze ő a legjobb edzője. Az ember és a Barcelona is remek. José María Bartomeu, az egyesület alelnöke mindent megtesz azért, hogy Guardiola ne távozzon” - mondta a presidente.

Ezúttal a Barcelona csapatkapitánya, Carles Puyol foglalt állást az ügyben - természetesen Guardiola mellett. "Ez az ő döntése, melyet mi természetesen elfogadunk. Ő tudja, hogy mi, játékosok elfogadjuk őt, mert ő a megfelelő személy arra, hogy vezesse ezt a csapatot" - fogalmazott a Radio Catalunyának a 33 éves hátvéd, akire az utóbbi hónapokban kemény idők jártak. Még idén januárban szenvedett térdsérülést, amiből csak nagyon hosszú idő után épült fel teljesen, saját bevallása szerint már a visszavonulás is megfordult a fejében.

"Az első két-három hónap volt a legnehezebb, mert akkor a prognózis még nem volt egyértelmű és így nem is tudtunk megoldást találni a bajomra. Keményen dolgoztunk rajta, de egyszerűen nem sikerült" - mondta, majd hozzátette: a sorozatos műtétek miatt elveszítette akaraterejét, és nem sokra volt attól, hogy a szögre akassza a futballcipőt. Ugyan legutóbb a BATE Boriszov elleni találkozón bordatörést szenvedett el, pénteken Vincente Del Bosque a 46. percben becserélte a spanyol válogatott csehországi selejtezőjén.